Shoppe på nett? Derfor bør du betale med kredittkort

Shoppe på nett? Derfor bør du betale med kredittkort

Da koronaviruset hadde herjet et par måneder begynte vi å endre både forbruk og forbruksmønster. Blant annet gjorde vi mye av handelen på nett. Handling av varer på nett var en god løsning til ordinær handling i butikk da pandemien gjorde at flere butikker måtte satse ytterligere på nettopp netthandel.

Noe av det beste med å handle på nett er at du kan handle når det passer deg på døgnet. I tillegg velger du selv hvilken betalingsmåte som passer best.

Det sikreste på nett er kredittkort

Nå når samfunnet er åpnet igjen er det mange som fysisk møter opp i butikker igjen. Likevel er det fortsatt mange som velger å handle produkter på nett, selv etter pandemien. Alt fra mat til leker og klær kan handles på nett, og som betalingskort bør du derfor bruke kredittkort. Videre kan du lese hvorfor.

Skaff deg flere rettigheter

Forbrukerrådet vil alltid anbefale deg å bruke kredittkort som betalingskort på nett. Hvorfor? Fordi kredittkort er den tryggeste betalingsmåten. Ved å betale med kredittkort betaler du for selve varen eller produktet først når kredittkortfakturaen kommer. På den måten får du varen på forhånd slik at du kan se på denne før du faktisk betaler for den.

Ved å bruke kredittkort på nett får du i tillegg noen gunstige rettigheter, noe du ikke oppnår med et vanlig bankkort. Blant annet har du visse rettigheter dersom nettbutikken du handler hos går konkurs, eller dersom nettbutikken svindler deg. Du kan derfor klage til banken din dersom nettbutikken ikke opptrer redelig.

Går nettbutikken du handler hos konkurs før du i det hele tatt får varene du har bestilt, kan du faktisk få penger tilbake av banken dersom du betalte med kredittkortet.

Kredittkort gir ekstra beskyttelse

Det er en økt trend å kjøpe varer og produkter fra utenlandske nettbutikker. Her kan det være lurt å undersøke nettbutikkene litt ekstra før du handler. Vær spesielt varsom dersom nettbutikken er ny.

Dette bør du se etter før du handler hos en ny nettbutikk:

  • Se på kontaktinfo og ytterligere informasjon om bedriften
  • Er nettadressen sikker? Sjekk om du ser et hengelåssymbol i URL-feltet
  • Besøk sammenligningssider for å se hva andre personer har skrevet om nettbutikken
  • Finner du et kvalitetsstempel? Dette kan være Trygg e-handel, og på engelsk Trusted Shops
  • Benytt kredittkort for å betale

Utsett betalingen med kredittkort

Har du lenge ønsket deg en vare, men er nødt til å vente på neste lønning? Ved å bruke et kredittkort har du muligheten til å benytte deg av en rentefri betalingsutsettelse. Dermed kan du gjennomføre kjøpet før du får lønn. Den rentefrie betalingsutsettelsen er gjerne på mellom 40 og 60 dager.

Du oppnår derfor en større økonomisk frihet når du benytter et kredittkort. Du må imidlertid være nøye med å betale ned hele fakturaen når denne kommer. Hvis du bare betaler en liten sum av gjelden, begynner renter og avgifter å løpe.

Det koster ingenting å ha kredittkort så lenge du velger et kredittkort uten faste avgifter, og samtidig betaler hele fakturaen før forfallsfrist.

Gjør lommeboken din en stor tjeneste og spar penger med kredittkort

Netthandelen blir tryggere ved bruk av kredittkort, men samtidig kan du også spare penger på å bruke kredittkortet på nett. En rekke kredittkort har fordelsprogram som gir deg rabatter og cashback på ulike kjøp på nett.

Gå til om Morten Haugdahl Lie side

Denne siden er skrevet av

Morten Haugdahl Lie

Les biografien

Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Andre artikler

Overføre fra kredittkort til konto
Artikler

Overføre fra kredittkort til konto

Du kan alltids overføre penger fra kredittkort til en bankkonto. Det betyr imidlertid ikke at det er en god løsning med tanke på gebyrer og eventuelt frafallelse av den rentefrie perioden på kortet. Her går vi gjennom faktorer du må...

Kredittkort
Artikler

Hvor mange kredittkort kan man ha?

Så lenge du har en økonomi som tåler det, kan du sitte med så mange kredittkort du vil. Det vanligste er imidlertid å ha 1-2 kort og det blir samtidig enklere å holde styr på kredittkortgjelden med ett eller to...