Overføre fra kredittkort til konto

Overføre fra kredittkort til konto

Du kan alltids overføre penger fra kredittkort til en bankkonto. Det betyr imidlertid ikke at det er en god løsning med tanke på gebyrer og eventuelt frafallelse av den rentefrie perioden på kortet.

Her går vi gjennom faktorer du må tenke på før du bestemmer deg for å overføre penger fra kredittkortet ditt.

Slik er prosessen med å overføre penger fra kredittkort

Usikker på hvordan du kan overføre penger fra kredittkortet ditt? Følg disse generelle stegene:

  1. Gå til nettbanken og logg inn der du har kredittkortkonto og bankkontoer.
  2. Videre velger du «overføring» eller «betaling».
  3. Dersom du har flere kredittkort, må du huske på å velge overføring eller betaling fra riktig kort og konto. Selv om du skal føre pengene over til en konto i en annen bank, vil dette gå problemfritt, men kan ta litt lengre tid.
  4. Legg inn den informasjonen som trengs for å gjøre overføringen. Eksempel: beløpet du skal overføre.
  5. Bekreft overførselen med BankID.
  6. Dobbeltsjekk at du får en bekreftelse på overførselen.

Norske banker flest opererer med en tilnærmet lik prosess når det gjelder overføringer og betalinger. Imidlertid kan det ta opptil to døgn før pengene overføres fra kredittkortet til kontoen.

Dersom kontoen er i en annen bank, kan det ta ytterligere tid.

Beløpsgrense på kredittkort

Ofte kan man føre over hele kredittrammen fra kredittkortet til en egen konto, men det finnes enkelte kredittkort som kommer med en beløpsgrense.

En beløpsgrense setter begrensninger for forbruk med kredittkort, enten daglig, ukentlig eller månedlig. Dette bør du sjekke opp før du begynner å overføre penger fra kredittkortet ditt.

Kredittkortbruk i 2023
Sjekk på forhånd om kredittkortet ditt har beløpsgrenser.

Ekstra kostnader ved overførsler fra kredittkort

Når du fører over et beløp fra kredittkort, vil det påløpe renter fra første stund i de aller fleste tilfeller. I tillegg vil det komme et overføringsgebyr på som regel 45 kroner eller 1% av beløpet som overføres.

Det finnes imidlertid enkelte kredittkort som ikke tar gebyr for overføringer fra kredittkort. Gebyrfri Visa er det mest populære kredittkortet innenfor denne kategorien.

Du oppnår ingen fordeler

Når du fører over penger fra kredittkort til en annen konto, oppnår du ikke de fordelene som du ellers ville gjort på vanlige kjøp av varer eller tjenester.

Dagens kredittkort kommer gjerne med fordeler som cashback, rabatter eller bonuspoeng ved vanlige kjøp. Disse fordelene knyttes opp til handel hos kvalifiserte butikker og handelspartnere, og vil derfor ikke gjelde dersom du overfører penger eller tar ut penger fra kortet.

Her finner du noen av de mest populære kredittkortene med gode fordelsprogram.

Hva skjer med den rentefrie perioden?

Ved overføring av penger fra kredittkort til en annen konto, kategoriseres dette som et kontantuttak eller uttak av kontanter. Ved slike transaksjoner, påløper det renter med en gang transaksjonen er bekreftet. Du får med andre ord ingen rentefri periode, og renten løper helt til alt det utestående er innbetalt igjen.

Kredittkort som brukskort på Vipps

I dag bruker vi ofte Vipps som betalingsløsning og denne tjenesten er både lettvint og praktisk.

Mange tenker at det er en god idé å legge inn kredittkortet sitt på vipps for å enkelt tjene poeng, cashback eller andre fordeler. I realiteten er det tvert om en dårlig idé da overføringer fra kredittkort på Vipps vil gjelde som kontantuttak.

Du vil altså bli belastet med renter på kortet fra første gang du betaler med kredittkortet via Vipps, slik som når du overfører penger fra kredittkort til en annen konto eller tar ut penger i en minibank.

Ofte stilte spørsmål

Kan man overføre penger fra kredittkort til brukskonto?

Ja, du kan overføre penger fra kredittkortet ditt. Du må imidlertid være oppmerksom på at renter påløper overførselen fra første stund og løper helt til den utestående saldoen er betalt tilbake.

Kan man ta ut kontanter fra kredittkort?

Ja, alle norske kredittkort kan brukes til kontantuttak, men da må du regne med ekstra kostnader. Størrelsen på disse kostnadene avhenger av hvilket kort du har, og hvilket land du er i når du tar ut penger.

Hvor lang tid tar det å overføre fra kredittkort til konto?

Dette avhenger av om kredittkort og annen konto er i samme bank, eller om du skal overføre pengene til en konto i en annen bank. Dersom du skal føre over penger til en konto som er i samme bank, vil overførselen skje med en gang. Skal pengene over til en konto i en annen bank, må du regne med at det kan ta 1-2 dager.

Gå til om Morten Haugdahl Lie side

Denne siden er skrevet av

Morten Haugdahl Lie

Les biografien

Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Andre artikler

Kredittkort
Artikler

Hvor mange kredittkort kan man ha?

Så lenge du har en økonomi som tåler det, kan du sitte med så mange kredittkort du vil. Det vanligste er imidlertid å ha 1-2 kort og det blir samtidig enklere å holde styr på kredittkortgjelden med ett eller to...