Kredittkort med høy kredittgrense

Finn et kredittkort med høyest mulig kredittgrense

Remember Black

Remember Black

150 000 kr i kreditt | 20% rabatt i 200 butikker
 • 🔙Cashback
 • 🛍Rabatter
 • ✈️Reisekort
Maks kreditt
150 000
Effektiv rente
29,89 %
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
18 år

Eff. rente 29,89 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 695 kr. Totalt 16 695kr.

Santander Gebyrfri Visa

Santander Gebyrfri Visa

Mange fordeler - Ingen gebyr!
 • 🔙Cashback
 • 🛍Rabatter
 • ✈️Reisekort
Maks kreditt
100 000
Effektiv rente
23,40 %
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
20 år

Eff.rente 23,4 %,15 000 kr o/12 mnd.Kostnad 1.780 kr.Totalt 16.780 kr.

Remember Gold Kredittkort

Remember Gold Kredittkort

Gebyrfritt og lav rente
 • 🔙Cashback
 • 🛍Rabatter
Maks kreditt
150 000
Effektiv rente
23,32 %
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
18 år

Eff. rente 23,32 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 381 kr. Totalt 16 381kr.

Morrow Bank Mastercard

Morrow Bank Mastercard

2% Cashback på alt! 4% Cashback på Komplett.no
 • 🔙Cashback
 • 🛍Rabatter
 • ✈️Reisekort
 • 💰Bonuspoeng
Maks kreditt
100 000
Effektiv rente
28,77%
Krav til inntekt
50 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
20 år

Rente etter kostnader og gebyrer (effektiv) 28,77 %, 12 000,- o/12 md. kostnad: 1 726 kr, totalt: 13 726 kr.

Ikano VISA

Ikano VISA

2% Cashback på dagligvare og drivstoff
 • Drivstoffavtale
 • 🔙Cashback
 • 🛍Rabatter
 • ✈️Reisekort
Maks kreditt
100 000
Effektiv rente
21,92 %
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
23 år

Eks: Eff.rente 21,92 %,20.000 kr o/12 mnd.Kostnad: 2.102 kr.Totalt 22.102 kr.

Kredittkort

Bestill enkelt og raskt

Kredittkort med så høy kredittgrense som mulig

I Norge finnes det et hav av ulike kredittkort. Tenker du å skaffe deg kredittkort for å kjøpe en dyr vare eller tjeneste, kan det være lønnsomt å skaffe et kredittkort med en høy kredittgrense.

Her er et utvalg av kredittkort med høy kredittgrense:

Kredittkort med høy kredittgrense i Norge

 • Re:member gold, kommer med en øvre kredittgrense på 150.000 kroner
 • Re:member Black, kommer med en øvre kredittgrense på 150.000 kroner
 • Coop medlemskort, kommer med en øvre kredittgrense på 150.000 kroner
 • Gebyrfri Visa, kommer med en øvre kredittgrense på 100.000 kroner
 • Flexi Visa, kommer med en øvre kredittgrense på 100.000 kroner
 • Ikano Visa, kommer med en øvre kredittgrense på 100.000 kroner
 • Komplett Bank Mastercard, kommer med en øvre kredittgrense på 100.000 kroner

Av disse kortene har vi plukket ut 3 kort som du kan få mer innsikt i:

Ikano Visa Kredittkort

Med Ikano Visa får 50 dagers betalingsutsettelse. Dette er er også et gebyrfri visa hvor du kan få rabatter på for eksempel drivstoff.

Ikano Visa kommer også med inkludert reiseforsikring dersom du betaler minst halve reisen med kortet.

Re:member Gold

Re:member Golds høye kredittgrense kan du disponere helt fritt. Kortet kommer med en rentefri betalingsutsettelse på 45 dager, og du kan benytte kortet i utlandet med få svært få gebyrer tilknyttet kortet.

Ellers er det ingen årsavgift, mens reise- og avbestillingsforsikring kommer integrert i Re:member Gold-kortet.

Komplett Bank Kredittkort

I Norge er kredittkortet fra Komplett Bank et av de mest populære kortene, mye på grunn av en høy kredittgrense.

Kredittkortet fra Komplett Bank Mastercard kommer uten gebyrer og årsavgift. I tillegg får du 50 dager med rentefri kreditt. Du betaler kontaktløs med kortet og du kan tjene bonus på alle kjøp. Ikke minst kommer reise- og avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring inkludert

Hvorfor er det så attraktivt å velge kredittkort med høy kredittgrense?

Først og fremst er det en fordel å ha en høy kredittgrense dersom du skal gå til innkjøp av dyre varer. En annen ting er at du blir mer fleksibel når du plutselig må betale en eller to regninger som du kanskje hadde glemt.

Samtidig må man ikke glemme at kredittkort med høy kredittgrense fører med seg høyere rente. Du må altså bruke kredittkortet med omhu slik at du slipper å betale mye penger bare i rentekostnader.

Du gjør veldig lurt i å sammenligne forskjellige tilbud av kredittkort før du skal søke om kredittkort med høy kredittgrense. Samtidig er du nødt til å vise til en god kredittscore for å få de aller beste kredittkortene.

Årsaker til at det kan være lønnsomt å ha et kredittkort med høy kredittgrense:

 1. Mer fleksibelt når du skal betale noe
 2. Du kan gjøre dyre kjøp
 3. Bedre fordeler med høyere kredittgrense

Når er det riktig for meg å skaffe et kredittkort med høy kredittgrense?

Er du en person som er flink til å disponere pengene dine og har en god kontroll på egen økonomi, er det sjeldent noe i veien med å skaffe et kredittkort med høy kredittgrense. Trenger du et kredittkort for å gjøre flere småkjøp, er det bedre å velge et kredittkort med en lavere kredittgrense.

Er det mulig å skaffe et kredittkort med ubegrenset kreditt?

Ingen kredittkort i Norge kommer uten grenser for forbruker. Hadde det vært tilfellet måtte korteier også hatt ubegrenset tilbakebetalingsevne.

Tidligere ble American Express sett på som et kort med tilnærmet ubegrenset kreditt, men i dag blir det ikke markedsført på samme måte. Amex-kortene tilbys i dag via SAS Eurobonus American Express, disse kortene kommer først og fremst med flere forskjellige fordeler tilknyttet fly og reiser.

I dag er en vanlig kredittgrense på mellom 50.000 kroner og 150.000 kroner, men det finnes også noen få kredittkort hvor du kan få en maksgrense på 500.000 kroner. Med noen kredittkort kan du også oppleve at kredittgrensen blir satt etter avtale.

Bankene bestemmer sine maksgrenser ut fra hvor mye kreditt uten sikkerhet de ønsker å gi. Her skilles det mellom vanlige kredittkort, gullkort og platinakort. Det foreligger også høyere renter på kredittkort med høy kredittgrense.

Faktorer som avgjør kredittgrensen din

Verdt å merke seg er at bankens oppgitte kredittgrense på deres nettside, alltid er maks. De kan for eksempel bruke frasen “opptil 150.000 kroner”. Da er 150.000 kroner maksimalt beløp.

Den faktiske kredittgrensen du får, blir oppgitt når søknaden din er levert og kortet er innvilget. Husk at grensen din kan være lavere enn beløpet som banken reklamerer med på sin nettside.

Det er bankens kredittvurdering av deg som avgjør hvor høy kredittgrense du får. Denne kredittvurderingen baseres på din inntekt, gjeld og betalingshistorikk. Jo bedre kredittvurdering du får, jo høyere kredittgrense får du.

Det er også vanlig at bankene ønsker å gi deg en noe lavere kredittgrense i starten, for så å gi deg mulighet til å søke om en høyere kredittgrense senere.

Hvordan søker jeg om høyere kreditt?

Heldigvis er det sånn at man alltids kan søke om en høyere kredittgrense dersom man fikk en lav kredittgrense til å begynne med. De ulike kredittkortselskapene opererer ulikt i hvordan man kan søke om en høyere kredittgrense, men hos de aller fleste kan du søke direkte via nettbanken.

Menyene i de forskjellige nettbankene kan selvsagt variere, men du skal som regel få opp et felt hvor det står “Søk om høyere kredittgrense”, eller lignende.

Når du søker om dette, vil du også godkjenne en ny kredittsjekk. Det vil si at må gjennom en ny runde av dine aktiva og passiva, inntekter og utgifter. Dette er imidlertid en helautomatisk prosess.

Dersom du har opplevd en økning i inntekt etter at du fikk kredittkortet, har du også større sjanser for å få en høyere kredittgrense. Dersom du har den aller høyeste kredittgrensen som er mulig å få på kredittkortet, kan det være gode utsikter for å få et gullkort eller platinakort dersom utsteder har dette.

Ulemper med kredittkort med høy kredittgrense

Jo høyere kreditt du har, jo mer disiplin kreves det av deg, slik at du ikke bruker mer penger enn det du faktisk trenger eller kan betale tilbake igjen. Dersom du har disiplinen i orden, er det egentlig ingenting i veien for å skaffe seg et kredittkort med høy kredittgrense.

Er du heller en person som trenger rammer for forbruket ditt, er det ikke lurt å skaffe seg et kredittkort med høy kredittgrense. Da bør du heller rette fokuset mot kredittkort med lavere kredittgrense.

Oppsummering

Alle kredittkort kommer med en øvre kredittgrense. Denne settes enten individuelt, eller det kan foreligge en maksgrense for kreditten.

Ta en runde med deg selv og tenk gjennom om du har behov for kredittkort med høy kredittgrense. Skal du kjøpe noe dyrt i nærmeste framtid? Kanskje vet du at du får noen dyre regninger ganske raskt? Da kan det være smart med en høy kredittgrense på kredittkortet ditt.

Gå til om Morten Haugdahl Lie side

Denne siden er skrevet av

Morten Haugdahl Lie

Les biografien

Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.