Rabattkort

De beste kredittkortene som gir rabatt i butikk og på netthandel

Lendo Kredittkort
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
25,76 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
TF Bank Mastercard
🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
Remember Black
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
29,89 %
Eff. rente 29,89 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 695 kr. Totalt 16 695kr.
Santander Red Visa
🔙 Cashback 🛍 Rabatter
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
50 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
17,10 %
Eff.rente 17,12 %,15.000 kr o/12 mnd,Kostnad kr. 1.323.Totalt 16.323 kr.
Morrow Bank Mastercard
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
24,42 %
Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.
Instapay Mastercard
🔙 Cashback 🛍 Rabatter
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
250 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
23 år
Effektiv rente
18,13 %
Eff. rente *18,13 %, 45.000,- o/12 mnd. Totalt 49.194,- Kostnad 4.194,-
Ikano VISA
⛽ Drivstoffavtale 🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
23 år
Effektiv rente
21,92 %
Eks: Eff.rente 21,92 %,20.000 kr o/12 mnd.Kostnad: 2.102 kr.Totalt 22.102 kr.
Kredittkort
Få rabatter på butikker, netthandel, og andre utsalg!

Kredittkort for deg som liker å spare på handlingen

Trenger du markedets aller beste kredittkort hvor du kan få ulike rabatter? Ved å sammenligne kredittkort kan du med en gang se at det finnes et hav av banker som jobber iherdig for at akkurat du skal bli deres kunde og velge deres kredittkort.

Med dagens teknologi er det enkelt for forbrukere å finne det beste kredittkortet for sin situasjon og sine behov. I dag er det en enorm konkurranse om kundene mellom banker og kredittkortselskaper. Dermed oppnår du som kunde en rekke gode fordeler hos de beste og mest etablerte leverandørene av kredittkort.

Samtidig som du kan spare penger på å bruke rabattkort, kan du også benytte rabattkoder når du handler varer og tjenester på nett.

Med rabattkort kan du spare mye penger

Skal du benytte et kredittkort på en lønnsom måte, er det først og fremst viktig at du finner et kort som er så og si kostnadsfritt i bruk. Som en tommelfingerregel kan man si at de aller beste kredittkortene kommer uten årsavgift. I tillegg er disse kortene uten gebyr og har en rentefri periode på mellom 30 og 45 dager.

Dette er de beste rabattene du kan få med et rabattkort

Det er enkelt å se seg blind på alle kredittkort som finnes der ut, derfor er det mange som synes det er vanskelig å velge rett kredittkort. Mange kredittkort kan blant annet gi deg rabatter på sko, klær, drivstoff, hotell, mat, restauranter med mer.

Rabatt på kredittkort til mat

Vi trenger alle mat, og heldigvis finnes det kredittkort som sparer deg for mye penger når du skal handle mat. Det er likevel viktig at du handler på spesifikke butikker for å få mest ut av rabattene på slike kredittkort. Til sammenligning har ikke generelle kredittkort like gode rabattavtaler.

Disse faktorene bør du huske på når du skal se på rabattene som ditt kredittkort gir deg til handling av mat:

 • Får du rabatt i matbutikkene som du handler oftest i?
 • Har kredittkortet begrensninger på hvor mye penger du kan spare i rabatter per år?
 • Oppnår du andre fordeler med kredittkortet?
 • Får du en god rentefri betalingsutsettelse på kredittkortet? Hvis ja så kan du få en god oversikt over matbudsjettet ved å bruke kredittkortfakturaen hver måned.

Rabatt når man handler i butikk

Tips: IKANO Visa har svært gode cashbacks på mat og daglig handel.

Slik er kredittkortmarkedet i Norge

Så hvorfor har egentlig rabatter på kredittkort blitt så populært i Norge? I dag tenker vi at alle kredittkort kommer med gode rabattavtaler, eller andre fordeler. Og sånn er det gjerne, for uten fordeler, bonuser og rabatter blir det vanskelig for kortutstedere å lokke til seg kunder.

En stor grunn til at kredittkortselskapene tilbyr gode rabatter på sine kredittkort skyldes den enorme markedskonkurransen. I dag eksisterer det utrolig mange kredittkort på det norske markedet, og mer enn en million nordmenn har i dag ett eller flere kredittkort.

Det har altså vært en helt enorm vekst de siste årene, og i forlengelsen av dette må tilbyderne jobbe hardt for å tiltrekke seg nye kunder. Med en slik konkurranse blir i tillegg kredittkort innvilget med mer spesifikke fokusområder.

Kredittkortselskapene la fort merke til at de kunne tilby svært gode fordelsprogrammer når de holder seg til ett forbruksområdet. Her er de vanligste forbruksområdene reise, mathandel, bensin og shopping.

Rabatter med kredittkort

I den forbindelse kommer rabatter på kredittkort. Ved å rette rabattene mot ett spesifikt forbruk kan kredittkortselskapene gjøre avtaler med lukrative samarbeidspartnere. En av de mest normale og populære formene for samarbeid er rabatter.

Rabattene gjør kundene motiverte til å benytte sine kredittkort. Viktigst av alt benytter de kredittkortene på plasser som er ønskelig av kredittkortselskapene.

Rabatter på kredittkort kommer i forskjellige strukturer

Når vi sier at rabatter på kredittkort kommer i ulike strukturer, så mener vi at rabattene kan plasseres i to kategorier:

 • Rabatter i butikker eller hos samarbeidspartnere
 • Rabatter i spesifikke kategorier

Med rabatter i spesifikke butikker eller hos spesifikke samarbeidspartnere, betyr dette at kredittkortselskapet har flere avtaler med aktører. I disse situasjonene får du som regel tilgang på en portal, der samtlige rabattavtaler blir tilgjengelige i en oversikt.

Dette kan brukes til kjøp av ulike produkter, eller det kan for eksempel være et samarbeid med hotellkjeder og flyselskaper.

Når det kommer til rabatt på kredittkort i definerte kategorier er dette en mer generell rabattstruktur, noe som gjerne vises i at tilbudene ikke er like gunstige. Dersom du har et kredittkort vil dette kortet være tilknyttet til en betalingsleverandør, vanligvis Visa eller Mastercard.

I tillegg fastsetter en eller flere kategorikoder hvor du kan oppnå rabatt med kredittkortet ditt. Her er de vanligste kategorikodene mat, bensin, reise, helse og velvære. Når det kommer til slike tilbud, er det ikke uvanlig med enten varierende rabatter eller faste rabatter fra måned til måned.

Har du ikke et kredittkort som faller innunder noen av disse kategoriene, finnes det uansett alltid en annen struktur når du tjener opp rabatt med kortet. Hensikten er at du skal bruke kortet, gjerne bruke det der det er gunstig for samarbeidspartnerne til utstederen av kortet.

Slik fungerer rabattene på rabattkort

Så hvordan fungerer egentlig rabattene på kredittkort i praksis? Dette kommer helt an på hvilken kortutsteder du har benyttet deg av. Dette skyldes at ingen kredittkort på markedet er helt likedan. Det finnes likevel flere fellestrekk mellom alle tilbudene.

Så langt i artikkelen har vi fokusert mest på prosent-rabatter, men du må ikke glemme at rabatter også kan komme i andre former i tillegg. Dette avhenger av hvilke avtaler kortutstederen har med sine samarbeidspartnere. Dette er i tillegg et bakteppe til hvorfor det kan være noe vanskelig å finne ut hvilke rabatter som er de beste.

Noe som er felles for absolutt samtlige kredittkort er begrensningen på prosentsatsen som rabattene fastsetter. Disse vil alltid variere fra kort til kort, og avhenger av hvilke avtaler kortutstederen har med sine samarbeidspartnere. Rabattene kan imidlertid ikke rokkes ved, selv om de varierer fra kort til kort.

Det årlige opptjeningstaket på kredittkort er en annen normal begrensning. Du har kanskje sett reklamer hvor du blir tilbudt 25% i rabatt når du handler på nett, eller 10% rabatt på hoteller når du skal reise? Dette er jo flotte tilbud i prinsippet. Men det er ikke uvanlig at den årlige begrensningen på rabattprogrammet ditt ligger på noen tusen kroner.

I dag er det veldig få aktører på markedet som tilbyr ubegrenset med rabattopptjening.

Når du har spart opp en rabatt kan den enten trekkes fra kredittkortfakturaen din i form av et kronebeløp, eller så utbetales den i form av bonussjekker eller bonuspoeng. Du bør derfor være nøye når du skal finne ut hvordan rabattutbetalingen egentlig fungerer når du ser på kredittkortalternativene.

Rabatter på kredittkort kan noen ganger høres alt for bra ut til å være sant

Generelt sett kan man si at hvis et tilbud høres for godt ut til å være sant, så er det gjerne sånn. Mens noen kredittkortselskap kan tilby kjempegode prosentsatser på rabattene sine, men kanskje har litt lave årlige opptjeningstak, kan andre aktører ha relativt omfattende rabattportaler, men med dårlige prosentsatser.

Kredittkortselskapene er samtidig flinke til å profilere seg selv innenfor utvalgte fokusområder for kredittkort. Eksempler på dette er at de reklamerer med beste bensinkort og beste reisekort. Skal du skaffe deg et slikt kort bør du imidlertid se på hvilke rabatter som faktisk kan gi de beste rabattene.

For eksempel kan du få 1% rabatt på alle flyreiser du bestiller med et kredittkort. Flyr du mye i hverdagen og bruker ca. 100.000 kroner i året på flyreiser, er dette en besparelse på 1000 kroner. Her vil også kredittkortselskapet og samarbeidspartneren deres nyte godt av reiseforbruket.

Mange nyter godt av bensinrabatten et kredittkort kommer med. For eksempel kan et kredittkort tilby 85 øre per liter i literrabatt. Fyller du for 500 kroner til 15 kroner literen vil du dermed spare 28 kroner.

Vær nøye å regne ut hvor mye penger du sparer på å benytte deg av ulike rabatter. I mange tilfeller kan du dra nytte av mange av dem.

Rabatter til bensin

Er du en av de som kjører mye bil i løpet av et år? Da kan et bensinkort gi deg bra med rabatt når du skal fylle bensin. Husk at alle monner drar, så dersom du ønsker å spare penger på bensin bør du derfor skaffe deg et slikt rabattkort.

Disse faktorene bør du se ekstra nøy på når du skal vurdere et kredittkort til bensin:

 • Avhenger rabatten du får av literpris på bensin?
 • Får du bare rabatt på bensin, eller kan du oppnå rabatt på andre kjøp på bensinstasjonen?
 • Kan kortet brukes på flere enn én bensinstasjonkjede?
 • Kan du oppnå andre fordeler med kortet?

Med kredittkort får du en trygg e-handel

Dersom du betaler det utestående beløpet før forfallsfristen, og unngår dyre renter og avgifter er kredittkort svært optimalt å bruke for handel på internett.

For ved å betale med kredittkortet på nett, vil du være beskyttet av finansavtaleloven. Denne loven sikrer deg mot misbruk og andre feil under kjøpsprosessen. Du har derfor en lovfestet rett til å kreve pengene tilbake fra banken dersom du ikke mottar varen du har betalt for, eller om du skulle havne i en tvist med selger.

Ved å bruke kredittkort når du handler på nett, har du rett til å kreve penger tilbake fra banken dersom:

 • Du får feil vare
 • Varen ikke kommer
 • Du havner i en tvist med selger angående angrerett
 • Du utsettes for svindel
 • Nettstedet eller butikken er konkurs før du får varen

Rabattkort for shopping

Med rabattkort kan du spare mye penger på shopping, spesielt siden det er rabatter og bonuser tilknyttet kortet.

Som nevnt har du ekstra sikkerhet dersom du blir utsatt for bedrageri når du bruker kredittkort. Samtidig får du gode rabatter på alt av klær, leker, bøker og mat når du handler med et rabattkort.

Veldig mange nordmenn bruker kredittkort til shopping i dag, dette gjør de primært for å spare penger der man kan.

Her er fem tips til hvordan du kan få best rabatt på shoppingen:

 • Benytt et kredittkort som har en betalingsutsettelse
 • Betal så tilbake hele det utestående beløpet før utløpsdatoen slik at du slipper å betale renter
 • Benytt et kredittkort som gir deg mest bonus og best rabatt på de områdene hvor du skal handle
 • Vurder om nettbutikken du skal handle hos er en seriøs aktør. Her kan det være smart å se etter et kvalitetsstempel, og gjerne les hva andre kunder sier om butikken
 • Betal med kredittkort slik at du kan kreve pengene tilbake dersom du utsettes for svindel

Flere typer rabattkort

I dag finnes det kredittkort som tilbyr rabatt på utvalgte varegrupper, mens andre kort kan gi deg bonuser på det du kjøper.

Generelt vil:

 • Rabattkort gi avslag på prisen
 • Bonuskort gi en oppspart bonus

Et rabattkort gir deg avslag på prisen på en vare du kjøper. Et bonuskort gir deg poeng som du kan bruke senere. Dersom du alltid betaler før forfallsdatoen passeres så slipper du dyre renter som i verste fall kan koste mer enn rabatter og bonuser gir.

Du får mer for pengene med et rabattkort

I dag finnes det et stort utvalg av kredittkort med gode bonus- og rabattordninger, derfor kan det være vanskelig å velge riktig kort. Den største anbefalingen du kan få er å alltid velge et kort basert på dine behov.

Vurder og tenk igjennom hva du har tenkt til å kjøpe med kredittkortet. Videre kan du se etter spesifikke tilbud og rabatter som passer dine behov. Slik kan du spare flere tusen kroner hvert år på gode rabatter når du bruker kredittkort. Velg et kredittkort uten årsavgift og vær nøye med å betale ned kreditten før forfallsfrist slik at du unngår renter og avgifter.

Målet er alltid å få det beste kredittkortet.

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.