Beste Reisekort i 2023

Finn det beste kredittkortet for reise i 2023

Lendo Kredittkort
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
25,76 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
Remember Black
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
24,40 %
Eff. rente 28,43 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 622 kr. Totalt 16 622 kr.
TF Bank Mastercard
🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
Resurs Bank Gold
⛽ Drivstoffavtale ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
60 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Eksempel: Eff. rente 21,82% 25.000,- o/12 mnd. Kost. 2 776, Totalt kr. 27 776,-
Ikano VISA
⛽ Drivstoffavtale 🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
23 år
Effektiv rente
21,92 %
Eks: Eff.rente 21,92 %,20.000 kr o/12 mnd.Kostnad: 2.102 kr.Totalt 22.102 kr.
Reisekort
Gjør reisen billigere og bedre med reisekort

Kredittkort for deg som liker å reise

Er du på utkikk etter det beste reisekortet for reise i Norge? Når man skal reise på ferie er det som regel hygge som står i sentrum. Jobb, regninger og den slags prøver man å glemme slik at man kan koble av mest mulig på ferien. Dersom du velger riktig kredittkort før du skal på ferie kan du spare veldig mye penger på en veldig enkel måte.

Kredittkort anbefales når du er i utlandet

Kredittkort flest er normalt helt kostnadsfrie å bruke når du skal betale for varer og tjenester utenfor Norges grenser. Til motsetning kan du fort måtte betale gebyr dersom du bruker bankkortet ditt i utlandet.

Til tross for at det er gratis å bruke kredittkort i utlandet, trenger det imidlertid ikke å være gratis å ta ut kontanter i minibanken. Her kommer det gjerne renter på summen du tar ut fra dag én, i tillegg til ekstra gebyr fra banken. Dette kan være en bestemt prosent av summen du tar ut.

For eksempel er kredittkortet fra Bank Norwegian optimalt som reisekort. Dette kortet tilbyr sine kunder gebyrfri betaling og uttak av kontanter i utlandet. Liker du å betale med kontanter, eller har barn som gjerne skulle fått feriepenger? Da kan dette være et passende kredittkort for deg.

Grunner til at du bør bruke kredittkort når du skal reise:

  • Du kan enkelt spare penger når du benytter kredittkort i utlandet
  • Det er gebyrfritt å betale varer og tjenester
  • Spar penger når du skal leie bil og bo på hotell
  • Du får gratis reiseforsikring med kredittkort
  • Det følger også med beskyttelse mot kortsvindel

Dette bør du huske på når du skal betale i utlandet

Når du skal handle i utlandet vil du gjerne få muligheten til å betale i lokal valuta eller i norske kroner/euro. Du vet kanskje ikke hva du bør betale i? Når du betaler i utlandet bør du alltid betale i lokal valuta.

Dette skyldes at det er din egen bank som veksler fra norske kroner til lokal valuta der du befinner deg. Velger du å betale i norske kroner vil det være butikken du handler i som bestemmer vekslingskursen. Denne er nesten alltid mye høyere enn dersom du lar banken din veksle for deg.

Med reisekort får du rabatt på hotell og leiebil

Alle ønsker å få mest mulig ferie for pengene man bruker når man skal reise. Med et kredittkort for reise kan du få rabatt på både leiebil og hotellopphold. Eksempelvis Norwegian, SAS Eurobonus fra American Express med flere kredittkort har svært gode avtaler med mange store hotellkjeder og bilutleieselskaper.

Her kan du med andre ord få gode rabatter og tjene mye bonus.

Trygghet på ferie med kredittkort

Du kan spare mye penger dersom du bruker kredittkort på ferien, men en annen fordel som følger med, er at du får en ekstra trygghet på kjøpet. Ved å betale minst 50% av reisekostnadene med kortet vil du ofte få en gratis reiseforsikring også.

En slik reiseforsikring kan noen ganger være bedre enn vanlige reiseforsikringer. Likevel er det viktig å være sikker på at du har god nok dekning allerede før du reiser på ferie.

Ett kjedelig, men normalt fenomen er å bli utsatt for kortsvindel når man er på ferie. Dette rammes flere nordmenn av hvert eneste år. Du kan være så forsiktig som det går an, men risikoen for at noen får tak i kortinformasjonen din vil alltid være til stede. Da kan du i verste fall oppleve å få bankkontoen tømt.

Benytter du kredittkort vil svindlerne bare få tak i bankens penger, og ikke dine penger. Da får du pengene tilbake på kredittkortet. Blir du offer for svindelforsøk i utlandet slipper du dermed å måtte betale kredittkortregningen for beløp brukt av svindlere.

Få så mye ut av kredittkortbruken din som mulig

Noe av poenget med å skaffe seg kredittkort er å få så mye som mulig ut av kortet. I dag er det en veldig stor konkurranse på kredittkortmarkedet, og det finnes et hav av kredittkort som passer til nesten alle mulige behov.

Blant annet får man kredittkort til reise, mat, bensin for å nevne noen områder. Ønsker du å dra mest mulig nytte av disse tilbudene, er du nødt til å ha en komplett oversikt over dem. For å få en slik oversikt bør du søke hos flere kredittkortselskap. Som med effektive rentetilbud er det veldig lurt å ha en god oversikt over hva kredittkortene kan tilby.

Her er det samtidig lurt at du tenker over hva du faktisk skal bruke kredittkortet til. Slik blir det enklere å finne de aktørene som tilbyr rabatter på dine bruksområder. Samtidig sparer du noe tid på søknadsprosessen.

Sørg for å få så gunstige vilkår som mulig på kredittkortet

Sammen med effektiv rente og rabatter på kortet, bør du også søke til flere tilbydere for å oppnå best mulige vilkår på kredittkortet. Her spiller den rentefrie betalingsutsettelsen en stor rolle.

I dag varierer det veldig i forbindelse med lengde på betalingsutsettelsen, mellom de ulike tilbyderne. Dette kan være på alt fra 30 dager til 60 dager. Har du et ønske om å dra så god nytte av utsettelsen, bør du skaffe et kredittkort med en så lang betalingsutsettelse som mulig.

Slik kan pengene du eller ville ha trukket fra kortet med en gang, bli stående over en mye lengre periode. Bruker du kredittkortet til absolutt alle kjøp gjennom et helt år vil dette bety at kapitalen du har blir stående konstant og forrente seg. Dersom dette får pågå over mange år, med store bruksbeløp, kan du spare veldig mye penger.

Ikke glem at lengden på en rentefri betalingsutsettelse alltid beregnes fra første dag i måneden. Det betyr at dersom du handler noe for eksempel 1. august med en betalingsutsettelse på 60 dager, kan du vente med å betale før senest 29. september. Husk at du må betale 29. september uansett om du handler den 15. august eller 31. august.

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.