Bensinkort / drivstoffkort

Finn det beste bensinkortet eller dieselkortet for de bensinstasjonene du benytter deg av!

Santander Flexi VISA
⛽ Drivstoffavtale 🔙 Cashback 🛍 Rabatter
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
50 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
24,60 %
Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.
Ikano VISA
⛽ Drivstoffavtale 🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
23 år
Effektiv rente
21,92 %
Eks: Eff.rente 21,92 %,20.000 kr o/12 mnd.Kostnad: 2.102 kr.Totalt 22.102 kr.
365Direkte Mastercard
⛽ Drivstoffavtale 🔙 Cashback 🛍 Rabatter 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
50 000 kr
Krav til inntekt
250 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
21 år
Effektiv rente
25,53 %
Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929
Morrow Bank Mastercard
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
24,42 %
Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.

Det Beste bensinkortet for deg!

Det finnes svært mange kredittkort i dagens marked, derfor kan det være veldig vanskelig å velge det kortet med best drivstoffrabatt. Under kan du se noen av de beste Felles for disse er at de gir gode rabatter på bensin og diesel.

Disse kredittkortene er noen av de mest brukte bensinkortene i landet, men du bør likevel alltid velge kredittkort etter ditt eget behov. Vær nøye når du sammenligner bensinkort før du velger et.

Husk at det kortet som er riktig for noen andre ikke nødvendigvis er riktig for deg. Reflekter rundt hvordan du kjører, og hvilken bensinstasjon du benytter jevnlig. I noen tilfeller kan det også lønne seg å ha to bensinkort, slik at du får mest mulig ut av bensinrabatten.

Bensinkort kan komme med ulike typer drivstoffrabatt

I Norge finnes det bensinkort som kommer med rabatt, og bensinkort som tilbyr bonus. Forskjellen på disse to er at et rabattkort vil gi deg avslag på literpris, mens et bonuskort gir deg oppspart bonus.

Er du en av dem som kjører mye, kan det være lønnsomt å ta opp to bensinkort. Når rabatten på det ene kortet er brukt opp, kan du enkelt bruke det andre kortet. Et godt råd er å bruke bare bensinkortet til drivstoff og andre eventuelle varekjøp, slik får du en god oversikt over forbruket ditt og de tilknyttede fakturaene.

Vær alltid nøye med å betale innen forfallsfristen. Dersom du ikke betaler innen denne vil renter og avgifter begynne å løpe, og vinningen går derfor fort opp i spinningen.

Drivstoffkort

For å finne det beste drivstoffkortet (Les: Bensinkort / dieselkort) for dine behov bør du tenke over hva du trenger å bruke kortet til. Vær obs på kredittgrensen på kortet – denne kan være på alt fra 50.000 kroner til 150.000 kroner. Dermed er det ganske store forskjeller på hvor mye penger kredittkortselskapene lar deg låne.

Trenger du et drivstoffkort til bare fylling av drivstoff, behøver du sannsynligvis ikke mer enn 50.000 kroner i kredittgrense. Tenker du å bruke kortet på flere ting, som for eksempel shopping og ferier, vil du sannsynligvis behøve et drivstoffkort med en høyere kredittramme.

Hvor mye rabatt på drivstoff kan jeg oppnå?

Generelt sett kan man si at drivstoffkort har en grense på om lag 2000 kroner per år, bare i rabatter og andre besparelser. For at du skal få maksimalt utbytte av dette, må du skaffe deg flere kredittkort hvor alle har drivstoffrabatt på flere ulike bensinstasjoner.

Det er viktig å du betaler ned hele regningen før den rentefrie perioden er over. Slik unngår du at renter og avgifter spiser opp drivstoffrabatten.

Hvordan bruker jeg et bensinkort?

Det er flere gode praksiser for å bruke bensinkort og få fordeler.

Eksempel:

Remember Black kredittkort brukes av svært mange nordmenn til bensin i dag.

Her får du blant annet 0% i årsgebyr, en maksimal kredittgrense på 150.000 kroner, i tillegg til cashback på flere bensinstasjoner og reiseforsikring.

Du bør derfor benytte dette kredittkortet dersom du kjører bil ofte og fyller drivstoff jevnlig.

___________

Ønsker du å spare enda mer på drivstoff? Når et kredittkort har nådd den maksimale grensen for hvor mye som kan spares på et år, så bruk et annet et. Slik optimaliserer du cashbacken på drivstoff.

Hvorfor benytte bensinkort?

Som nevnt er det smart å benytte dette kortet dersom du kjører mye bil. Videre har vi listet opp flere gode grunner punktvis:

 • Du oppnår rabatt på bensin og drivstoff hver eneste gang du fyller.
 • I dag kommer alle bensinkort med en rentefri periode. Denne er vanligvis mellom 40 og 60 dager. Dersom du kan betale kredittkortregningen før forfallsfrist vil kortet være helt rentefritt å benytte.
 • Du kan oppnå bonuser ved å bruke bensinkortet til handling. Bonusen vil imidlertid variere fra kort til kort.
 • Samtidig kan du oppnå andre fordeler. Noen bensinstasjoner kan tilby ekstra gode tilbud for deg som benytter bensinkort. For eksempel kan du få hver femte bilvask gratis.
 • Disse kredittkortene har som regel ingen årsavgift, men bare dersom du betaler hele fakturaen før forfallsfristen hver måned.

Et tips! Ha bensinkortene dine liggende i bilen, slik at du kun bruker disse til drivstoff.

Slik søker du enkelt om bensinkort

Har du sammenlignet bensinkort og funnet ut hvilket kort du ønsker å gå for? Da kan du enkelt starte søknadsprosessen.

Som regel står det «Gå videre» på alle bensinkort du kan søke om på nett. Da videresendes du til søknadsskjemaet til den aktuelle kortutstederen. Videre fyller du ut søknaden, før du signerer avtalen elektronisk med BankID.

Husk at kredittkortselskapet vil gjøre en kredittsjekk av deg før de kan tilby deg kortet. Når du består denne sjekken vil du få svar på søknaden om kredittkortet, og du kan godkjenne avtalen. Bensinkortet mottar du i posten i løpet av noen dager.

Fikk du avslag på søknaden din kan dette skyldes at du ikke fikk godkjent kredittsjekk, eller fordi du har betalingsanmerkninger og aktive inkassosaker.

Finn et godt kredittkort her!

Få en bedre økonomisk oversikt med et kredittkort tilpasset fyllingen

Ved å ha et bensinkort vil du få en bedre oversikt over alle dine bensinutgifter. Du kan bruke kortet som en hjelpende hånd i hverdagsøkonomien samtidig som du får oversikt over utgiftene.

Skaffer du deg et kredittkort med rabatt på drivstoff vil du også ofte få cashback, som gir deg penger tilbake når du fyller bensin eller kjøper andre varer og tjenester på en bensinstasjon. Når du leser på månedsfakturaen kan du se alle utgifter knyttet til bensin. Dermed får du en god oversikt over hva du må betale for de bilrelaterte produktene og drivstoff i måneden.

Når du har alt dette skrevet ned foran deg, kan dette bidra til at du begynner å bruke bilen mindre generelt. Dette vil blant annet gi en gevinst, både for din økonomi og miljøet, men også for din helse.

De største fordelene med bensinkort

Utover rabatt på bensin, kommer slike kredittkort med en rekke andre fordeler. For eksempel kommer mange kort med svært gode avtaler på leiebil, hotell og overnatting. Derfor er det smart å ta med kortet dersom du skal på en ferie.

Kredittkort flest med rabatt på drivstoff har også ofte et fordelsprogram som gir deg gode priser på kjøp av klær, elektronikk og kroppsprodukter.

Skaffer du deg et bensinkort vil du altså få mer enn bare billigere drivstoff. Gode priser på leiebil, ferier og hotell er gjerne bare noen av eksemplene. Her kommer en liten oppsummering:

 • Du kan spare penger på bensin og flere produkter på en bensinstasjon.
 • Du kan få rabatt på diverse andre varer og tjenester.
 • Noen bensinkort kommer i tillegg med reiseforsikring. Her må du imidlertid betale minst 50% av reisen med kortet.
 • Du opplever ofte en bedre oversikt over bensinforbruket dersom du hele tiden benytter det samme kredittkortet når du fyller på tanken.

Ved å benytte et kredittkort, eller bensinkort, hjelper du deg selv med hverdagsøkonomien. Dette gjør du ved å få oversikt over bensinutgiftene, og ved å få gode cashback-fordeler. Ønsker du å unngå dyre renter og avgifter må du imidlertid betale ned fakturaen i tide hver måned. Da vil du i tillegg klare å utnytte kortets besparelser til det fulle.

Større konkurranse gir bedre muligheter

Det koster ganske mye penger for bensin i Norge. På verdensbasis ligger vi på topp når det gjelder priser på bensin. Til tross for dette er konkurransen om kundene enorm mellom alle de ulike bensinstasjonene. Dette bør du som forbruker utnytte.

Fra før av vet du kanskje pumpeprisene varierer relativt mye, og historisk sett er bensinen billigst mandager og torsdager på morgenen. Er du fleksibel nok til å fylle på tanken på flere forskjellige bensinstasjoner, så vil dette være det beste alternativet. Slik velger du den stasjonen som kan tilby deg billigst bensin den aktuelle dagen.

Dersom du har flere bensinkort å benytte så kan du jo i tillegg få rabatt på de aktuelle stasjonene, som igjen fører til at du sparer enda mer penger på drivstoff.

Utnytt kortet maksimalt ved å betale før forfallsfristen

Skaffer du deg et bensinkort, vil det alltid være viktigst å betale fakturaen før forfallsdatoen hver måned. Når du benytter et kredittkort til fylling av bensin, kan du få rabatter samt bedre oversikt over egen privatøkonomi.

Betal fakturaen din før den rentefrie perioden er ferdig, denne varierer fra kort til kort, men er gjerne på mellom 40 og 60 dager. Du oppnår i prinsippet et rentefritt lån dersom du betaler innen denne perioden er over.

Dersom du venter med å betale fakturaen til etter denne fristen, vil det være som om du låner penger til forbruk av drivstoff. Da kan du plutselig oppleve renter på mellom 18% og 25%.

Tips til å få ned bensinkostnadene

Nedenfor finner du tips til hvordan du kan redusere bensinkostnadene:

 • Vær smart når du kjører. Med dette menes det at du kan kjøre så jevnt som du får til og for eksempel holde et lavt turtall.
 • Benytt et kredittkort med rabatt på bensin og drivstoff.
 • Fyll opp tanken på de billigste tidspunktene.
 • Ikke pakk full bilen. Du bruker mindre bensinforbruk når du har en lettere bil.
 • Bruk girene skikkelig og unngå rask akselerasjon.
 • Unngå rask og aggressiv kjøring. Kjører du fort vil du bruke mer bensin per kilometer.
 • Finn en lokasjon med flere bensinstasjoner i samme område. Her er konkurransen om kundene stor, og presser dermed literprisen på bensin og drivstoff ned.
 • Benytt deg av et bensinkort med rabatter når du skal betale.

Slik får du mest mulig ut av et bensin- og dieselkort

Kjører du bil ofte? Da kan det være smart å få tak i et bensin- eller dieselkort. Disse kredittkortene gir deg skreddersydde rabatter på drivstoff. Benytter du disse kortene jevnlig gjennom et år kan du ende opp med å spare mye penger på drivstoff og bensin.

Det er imidlertid forståelig at det kan være vrient å finne ut hvilket bensin- eller dieselkort som sparer deg mest for penger. Dette skyldes et enormt stort kredittkortmarked i Norge. Her tilbyr samtlige tilbydere sine beste fordelsprogrammer. Videre vil du få god informasjon om hvordan du kan spare mye penger på bensin og diesel.

Bruk bensin- og dieselkort for alt det er verdt

Det er en dårlig skjult hemmelighet bensin og drivstoff er dyrt i Norge i dag. Er du en av de som bruker bilen hver dag så vil drivstoff utgjøre en stor årlig utgift. Derfor gjør du rett i å spare penger på dette.

En hverdagsøkonomi kan nesten i alle tilfeller effektiviseres, uavhengig av romslighet. Penger som du sparer på bensin kan du i stedet sette til side til ting som sparing, nedbetaling av gjeld, eller til et oppussingsprosjekt. Du skjønner helt sikkert at du ikke vil bli rik av besparelsene, men over en lang periode med mye bilbruk kan det spares noen tusenlapper.

I tillegg finnes det andre ting du kan gjøre for å spare penger på drivstoff. Dersom du har en bil som går godt vil den bruke mindre unødvendig drivstoff. Her kan du sørge for å bytte olje, sende bilen på EU-kontroller og jevnlig bilservice for å sørge for dette.

Du vil, til tross for dette, ikke komme deg helt unna drivstoffutgifer. Derfor skal du få noen tips for å spare penger med et bensin- og dieselkort.

Slik får du mye ut av kredittkort tilpasset for drivstoff

Slike kredittkort vil fremst av alt sørge for billigere drivstoff. Det finnes i tillegg varierende rabatter på de ulike kredittkortene. Med noen kort kan du tjene opp prosent, mens med andre kan du få rabatter.

Dette er rene avslag du får umiddelbart, som igjen gir en god besparing i hverdagsøkonomien. Med enkelte kredittkort kan du dessuten få opptil 90 øre i rabatt per liter du fyller. Dette gir en god del besparelser gjennom et år.

Disse kredittkortene gir heller ikke bare rabatt på bensin. Med et fordelsprogram vil du også få rabatter på det meste av produkter og varer du handler på en bensinstasjon. Går du ofte til innkjøp av kaffe eller pølse når du stopper for å fylle bensin? Ja, da vil du spare penger på dette også.

Med den store konkurransen på kredittkortmarkedet, vil kredittkortselskapene virkelig lage en kamp om kundene. Dermed kan du være trygg på at du kan få fordeler på andre ting enn bare bensin også. Rabatt på reise, nettshopping og matvarer er bare noe av det du kan få rabatt på, i tillegg til drivstoff.

Til slutt kan du bruke slike kredittkort til å opprettholde en god oversikt over eget drivstofforbruk. Med den månedlige fakturaen blir det lettere å lage et budsjett over tanking av din bil.

Velg det kortet som passer best til dine behov

Det eksisterer så vanvittig mange måter å angripe spørsmålet om hvilket kredittkort som passer best til dine behov. Her kan du se på en rekke forskjellige faktorer, som for eksempel tilgjengelige fordelsprogrammer, hvor lang betalingsutsettelse som tilbys, om kortet er tilpasset drivstoff og produkter på bensinstasjoner, og om du får gebyrfrie tjenester.

Se også:

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.