fbpx

Kredittkort 18 år

Oversikt over kredittkort som er tilgjengelig for deg som 18-åring i 2023

Tommel opp
Alltid oppdaterte tilbud!
Resurs Bank Gold
⛽ Drivstoffavtale ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
60 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Eksempel: Eff. rente 21,82% 25.000,- o/12 mnd. Kost. 2 776, Totalt kr. 27 776,-
TF Bank Mastercard
🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
Remember Black
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
24,40 %
Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
Remember Gold Kredittkort
🔙 Cashback 🛍 Rabatter
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
18,39 %
Eks: Re:member Gold NO: Eff. rente 18,39 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 110 kr. Totalt 16 110 kr
Kredittkort
Bestill enkelt og raskt

Kredittkort med 18 års aldersgrense

Kredittkort blir stadig en vanligere betalingsløsning, også for de unge voksne. For så lenge du er minst 18 år kan du eie og bruke et kredittkort. Riktig nok har de fleste kredittkortselskap et høyere krav til alder, men ikke alle.

Her kan du lese mer om hvilke krav som gjelder og hvilken kredittramme du kan få når du skal skaffe deg kredittkort.

Kredittkort tilpasset 18-åringer

Vi har plukket ut to av de beste kredittkortene for 18-åringer. Disse kortene er svært populære i Norge, og kommer samtidig med gode økonomiske vilkår og betingelser.

Bank Norwegian

Bank Norwegians kredittkort er først og fremst et av de beste reisekortene på dagens marked, men egner seg også godt i hverdagen. Her kan du få en gratis reiseforsikring, men da må minimum 50% av alle transportkostnadene knyttet til reisen være betalt med kredittkortet.

Slik er de økonomiske betingelsene hos Bank Norwegian:

 • Du får hele 45 dager med rentefri betalingsutsettelse.
 • Du slipper å betale gebyr dersom du skal ta ut kontanter i utlandet.
 • Du kan få en kredittramme opptil 100.000 kroner.
 • Skal du gjøre uttak av kontanter med kortet i Norge, vil du få et gebyr på 39 kroner.
 • Den nominelle renten ligger på 20.49%
 • Du får et valutapåslag på 1,75% når du bruker kortet eller gjør et uttak i utlandet.

Dette er fordelsprogrammet du får hos Bank Norwegian:

 • Du får gratis reise- og avbestillingsforsikring med kredittkortet.
 • Du oppnår flere valgfrie forsikringer.
 • Du kan tjene 10% i form av Cashpoints når du bestiller Flex-billetter hos Norwegian, 4% dersom du bestiller LowFare-billetter og 1% på alle andre kjøp med kortet.

Husk at hver Cashpoint regnes som 1 krone. Alt du tjener i Cashpoints kan du bruke til å bestille nye flybilletter, oppgradere fordeler, reservere sete, og andre tjenester hos Norwegian.

Re:member Mastercard

Re:member Mastercard er et Cashback-kort. Her fokuserer fordelsprogrammet på å gi tilbake penger hver gang du gjør et kjøp med kredittkortet. I tillegg kommer kortet med flere faste rabatter.

Slik er de økonomiske betingelsene hos Re:member Mastercard:

 • Du får en rentefri betalingsutsettelse på 45 dager.
 • Kredittrammen er inntil 150.000 kroner.
 • Dersom du tar ut kontanter fra kortet i Norge, må du betale et gebyr på 35 kroner i tillegg til 1% av beløpet du tar ut.
 • Den nominelle renten ligger på 21,62%.
 • Ved å bruke kortet og gjøre et uttak i utlandet vil du få et valutapåslag på 1,75%.

Dette er fordelsprogrammet du får hos Re:member Mastercard:

 • Du oppnår gratis reise- og avbestillingsforsikring med kredittkortet.
 • Du får får opptil 20% rabatt i mer enn 200 nettbutikker, valgt ut av Re:member Reward.
 • Til slutt får du rabatt på en valgfri trygghetspakke. Dette gjelder ID-tyveri-forsikring, skadeforsikring på varekjøp, betalingsforsikring og egenandelsforsikring for leiebil.

Re:member Mastercard passer som hånd i hanske for personer som liker å handle varer på nett. Enten det er klær, elektronikk, reiser eller helseprodukter, Re:member Mastercard kommer med mange rabatter som gjør at du kan spare mye penger når du handler.

Dette kredittkortet har imidlertid noe dyre gebyrer hvis du gjør et kontantuttak. Dette kommer i tillegg til rentene.

Standardkrav du bør vite om for å få kredittkort

Vanlige krav som bankene og kredittkortselskapene stiller bruker som regel å se sånn ut:

 1. Minstealder er 18 år.
 2. Du må vise til fast inntekt.
 3. Betalingsanmerkninger fører til avslag.

Ifølge norsk lovgivning kan i teorien alle som har fylt 18 år få kredittkort. Likevel krever veldig mange av kredittkortselskapene at du er enda litt eldre. I dag kan man egentlig si at minimum 20 år er et vanlig krav. Noen kredittkortselskap kan også kreve at man er 23 eller 25 år for å skaffe seg et kredittkort.

Hvor høy inntekt du har spiller ikke en så stor rolle som du kanskje tror når du skal skaffe deg et kredittkort. Det viktigste er at du kan vise til en fast inntekt. Hvilken inntekt du har blir først viktig når kredittrammen skal settes.

Dersom du har betalingsanmerkninger, må disse gjøres opp før du søker om kredittkort.

Kredittkort for 18 åringer – kredittgrensen begrenses

Til tross for at du velger et kredittkort med en kredittgrense på eksempelvis 100.000 kroner, vil sannsynligvis kredittkortselskapet redusere grensen noe. Kredittrammen du får skal tilpasses din betalingsevne, noe som ofte er begrenset for 18-åringer.

Når du har hatt kredittkortet over lengre tid, kan du alltids søke om en høyere kredittgrense. Da er det viktig å vise at du betaler den utestående gjelden din før forfallsfrist før du søker om dette, gjerne i minst et halvt år.

Dersom du nettopp har fylt 18 år og har en begrenset inntekt, er det vanlig at kredittkortselskapet setter kredittgrensen til det laveste nivået. Dette er enten 5000 kroner eller 10.000kr per måned.

Styr unna kostnader på kredittkortet

Når du har skaffet deg et kredittkort bør du være ekstra oppmerksom på eventuelle kostnader som du kan møte på, spesielt dersom du har begrenset med inntekt. Det kan tross alt være svært kritisk å pådra seg en høy kredittgjeld når du bare er 18 år.

Slik styrer du unna kostnader i form av rente og gebyrer når du bruker et kredittkort:

 • La vær å bruke kortet til å ta ut kontanter. Her må du også huske på at all betaling på Posten, regningsbetalinger og overførsler også kategoriseres som kontantbruk.
 • Ikke overtrekk kreditten din.
 • Husk å betale tilbake alt av utestående kreditt før den månedlige fristen, slik slipper du rentekostnader.
 • Bruk Efaktura slik at du unngår faktureringsgebyr.

Kredittkort 18 år fører med seg en rekke fordeler

Du kan åpenbart “låne penger” og handle på kreditt med et kredittkort, men dette er imidlertid ikke den største fordelen.

Det er nemlig tryggheten som kommer med et kredittkort som mange regner som den beste fordelen. Når du skal betale med kredittkort for varer over nett, regnes dette som et kredittkjøp. Da får du en lovbestemt angrefrist.

Det vil si at du ikke taper penger, selv om selger ikke oppfyller sin del av avtalen. Dersom denne situasjonen oppstår kan du enkelt ta kontakt med kredittkortselskapet som da vil sperre betalingen din.

Når du skal bruke kort som betalingsmiddel, får du en rekke fordeler. Dette kan for eksempel være rabatt på drivstoff og dagligvarer, eller bonuspoeng på flyreiser.

Et kredittkort eller Mastercard kan også være gunstig å ha i bakhånd dersom du mister eller blir frastjålet noen av de andre kortene dine, spesielt om du er på reise.

Trenger man egentlig et kredittkort som 18-åring?

Dette kommer helt an på bruken av kortet. Dersom kortet ikke er i bruk i det hele tatt, vil det ikke koste deg noe. Misbrukes kortet kan det bli veldig kostbart for deg.

Det må også taes med i ligningen at ikke alle 18-åringer har mye erfaring med å styre egen økonomi. Derfor kan tilgang på ekstra penger føre til fristelser som ikke er lett å kontrollere. Dette kan være alt fra mye festing til kjøp av dyre ting. Blir forbruket for stort, kan det bli vanskelig å betale tilbake gjelden.

Derfor kan det i enkelte situasjoner være bedre å bare holde seg til et debetkort når pengene minskes hyppig på kredittkortet.

Flere gode kredittkort for 18-åringer

Det finnes en rekke populære kredittkort som passer ypperlig for 18-åringer. Du får kanskje ikke den kredittgrensen som det reklameres for på grunn av din lave alder, men kortene i seg selv er likevel verdt å søke på. Her er noen alternativ:

Sett bort fra Komplett Bank Mastercard, så kommer de to sistnevnte kortene med reise- og avbestillingsforsikring inkludert dersom minst 50% av reisen betales med kortet.

Hvilke kort passer best for meg som er 18 år?

Dette vet man faktisk best selv. Hva er det du ofte bruker penger på? Hvilke fordeler kunne du vært interessert i? Når du finner svarene på disse spørsmålene kan du begynne å se etter ulike kort som kan passe med ditt forbruksmønster.

Kanskje er du som mange andre unge mennesker som ønsker å reise verden rundt for å se andre land? Da kan et reisekort med gode reise- og avbestillingsforsikringer være av interesse for deg.

Når du skal skaffe deg et slik kort bør du ha en forholdsvis lav kredittramme. Denne bør være på et nivå som gjør at du kan være trygg på at du klarer å betale den ned hver eneste måned. Slik unngår du å pådra deg gjeld som blir vanskelige å betale ned senere.

Faktorer 18-åringer bør tenke på når man skal velge kredittkort

Det aller første man bør gjøre er å kartlegge hvilke kort som tilbys til 18 år gamle personer. Videre vurderer du hvilke fordeler som du kan dra mest nytte av.

Vi har allerede vært inne på reisekort, men kanskje er du veldig avhengig av bil i hverdagen og sånn sett kjører mye bil? Da kan det være en bedre ide å se etter bensinkort som kommer med rabatter på drivstoff.

Ellers kan du få mange andre rabatter og bonuspoeng ved kjøp av ulike varegrupper. Dette finner du mer informasjon om ved å trykke på de ulike kredittkortene.

Husk at rente som beregnes av saldo ofte har en stor betydning dersom du ikke kan betale ned pengene du bruker relativt raskt. De fleste kredittkort kommer heldigvis med rentefri kreditt, noe som vil si at renten ikke påløper med en gang du handler noe. Så lenge du kan betale tilbake utestående kreditt før fristen hver måned, trenger du ikke å tenke så mye på rente.

Kredittkort som 18-åring uten inntekt

Alderen spiller ikke noen rolle dersom du ikke har inntekt. Sjansen for å få kredittkort forsvinner dessverre dersom du ikke har inntekt. Dette skyldes at alle tilbydere av kredittkort krever at du kan stille med en eller annen form for inntekt. Denne skal vise at du kan låne penger i form av et kredittkort.

Dersom du lenge har ønsket deg et kredittkort, har nettopp fylt 18 år, men ikke har noen inntekt, er eneste mulighet å skaffe seg en jobb. Her kan det også holde med å skaffe seg en deltidsjobb. Banken kan ofte behandle en søknad om kredittkort dersom du har minst 50.000 kroner i årlig inntekt.

Effektiv rente er den viktigste renten

Når du er på jakt etter et kredittkort er det viktig å se på totalkostnaden til det aktuelle kortet. Derfor blir nominell rente mindre viktig i denne sammenhengen. Det er effektiv rente du må legge merke til da denne forteller hva de totale kostnadene blir med kredittkortet du ser på.

Bankene og kredittkortselskapene reklamerer vanligvis for kredittkortene sine med lav nominell rente. Dette er noe misvisende da kundene kan bli belastet med flere gebyrer slik at effektiv rente blir relativt høy.

Hvordan klarer jeg å unngå høy effektiv rente på kredittkortet?

Du bør naturligvis velge et kort som har en så lav effektiv rente som mulig. Når dette er gjort finnes det måter som gjør at du kan unngå å betale mye ekstra penger bare i form av rente.

Du får som kjent det vi kaller for rentefri kreditt inkludert i kredittkortet. Dersom du hver måned betaler ned hele det utestående beløpet du skylder, så slipper du å betale unødvendige renter.

Med riktig bruk av kortet, unngår du kredittkortgjeld. Da kan du heller dra nytte av gode fordeler som et kredittkort inkluderer.

Ofte stilte spørsmål for de som ønsker seg kredittkort som 18-åring
Hvilke kredittkort kan jeg få når jeg fyller 18 år?
Åpne / Lukke

I dag finnes det noen kort du som 18-åring kan søke om. Her kan vi henvise til kortene vi nevnte tidligere i artikkelen – Komplett Bank Mastercard, Bank Norwegian og Re:member.

Er det smart å skaffe seg et kredittkort når man har fylt 18 år?
Åpne / Lukke

Det finnes helt klart noen fordeler med de forskjellige kortene som 18-åringer kan tjene godt på, blant annet rabatter, cashback, bonuspoeng på reise og gratis reiseforsikring. Likevel handler dette om vett når man bruker kortet. Det er smart å skaffe seg et kredittkort dersom man kan bruke kortet på en forsvarlig og smart måte.

Er det helt umulig å skaffe seg kredittkort dersom jeg ikke kan vise til inntekt?
Åpne / Lukke

Ja, banken krever at du viser til fast inntekt for å få kredittkort. Riktig nok kan banken se på student-stipend som inntekt, men dette er heller uvanlig.

Hva er de beste grunnene til at jeg bør skaffe meg et kredittkort når jeg fyller 18 år?
Åpne / Lukke

Man må selvfølgelig ikke skaffe seg et kredittkort så fort man blir myndig, men dette er kort med inkluderte fordeler som unge så vel som eldre mennesker kan dra god nytte av. Dessuten er det et tryggere kort å bruke når du handler over nett. Kredittkortene kommer i tillegg med en rentefri betalingsutsettelse.

Er det mulig å skaffe et kredittkort før jeg blir 18 år?
Åpne / Lukke

Nei, 18 er minste aldersgrense. Du kan imidlertid få et debetkort før du blir 18 år.