Kredittkort uten fast inntekt

Ønsker du kredittkort, men har ikke fast inntekt?

Beste-kredittkort.no
16. august, 2022

Et av de første kravene du må oppfylle når du skal skaffe deg kredittkort, er å vise til tilstrekkelig fast inntekt.

Samtidig innser banker og andre aktører av kredittkort at verden er i endring. Nå ser man at flere og flere jobber som deltidsansatt, som frilans, eller som selvstendig næringsdrivende. Her skjønner både de som jobber for selv og kredittkortselskapene at inntektene kan variere.

Før i tiden ble stilt noen relativt stive krav til kredittkortsøkerne. Dersom man ser på de siste årene, kan man se at kravene har blitt noe rundere og mykere. Kredittkortselskapene gjør en mye mer individuell vurdering av søkerne nå enn før. I tillegg skjønner de at det er mulig å tjene bra med penger selv om man ikke er fast ansatt av en arbeidsgiver.

Dermed er det fullt mulig å søke om kredittkort dersom du kan vise at du har noen form for inntekt. Vanligvis er en betalt faktura eller en kontrakt et godt nok bevis for banken om at du har tilstrekkelig med inntekt til å betjene et kredittkort.

Nå er det slik at mange aktører av kredittkort har senket inntektskravet til personer som har et ønske om å skaffe seg et kredittkort. Tidligere krevde de fleste aktører at du måtte ha en årsinntekt på minimum 100.000 kroner. Nå kan man møte på krav på rundt 50.000 kroner i året.

Med andre ord kan vi si at dersom du har en mindre eller variabel inntekt, så kan du likevel skaffe deg et kredittkort. Kan du ikke stille med noe form for inntekt, så kan du belage deg på avslag fra banken.

Står du uten arbeid, eller er sykemeldt?

Har du ikke noe form for arbeid som gir deg inntekter, eller er sykemeldt, vil naturligvis pengeinntjeningen være kraftig redusert. Det samme gjelder sjansene for å skaffe deg kredittkort.

Det er likevel ikke komplett umulig, siden det finnes mange kredittkort som kommer med reduserte krav til årsinntekt.  

Kredittkort når man er sykemeldt
Det er mulig å få kredittkort om man er sykemeldt, men i noen tilfeller får man lavere kredittgrense. Foto: Pexels.com

Det er imidlertid viktig at du skjønner at du sannsynligvis ikke kan oppå maksimal kreditt dersom du får søknaden innvilget. Jo lavere inntekt du kan vise til, jo lavere kredittgrense vil du oppnå på ditt kredittkort.

Driver du for deg selv?

Personer som jobber for seg selv er naturligvis fullstendig klar over at alle inntekter kan variere mye fra periode til periode. Det kan være du har et kjempebra år økonomisk sett, mens inntektene reduseres betraktelig året etter.

Da mange kredittkortselskaper legger skatt- og inntektsopplysninger til grunn når man søker om kredittkort, kan dette gi et ukorrekt bilde av hvordan din økonomiske situasjon er.

Mange aktører av kredittkort i Norge er imidlertid bevisst på at den økonomiske situasjonen kan være en annen enn det opplysningene tilsier når det gjelder personer som driver for selv. Dermed vektlegges blant annet regnskapstall når de skal vurdere en søknad. Regnskapstallene kan være for siste år eller kvartal.

Sende inn søknad om kredittkort, selv uten inntekt

Det følger ikke med noen kostnader når man skal søke om et best mulig kredittkort. I tillegg forplikter du deg ikke til noe som helst når du søker. Du må huske på at det verste som kan skje, er at banken sier nei.

Dersom du ikke har inntekter overhodet, kommer du bare til å kaste bort tiden din når du søker om kredittkort. Alle aktører av kredittkort i Norge vil kreve at du kan vise til noen form for inntekt når du søker.

Kan du dokumentere at du har en inntekt, men ikke vet om du møter kravene for kredittkortet du vil ha, bør du ringe til det aktuelle kredittkortselskapet å høre. Da kan du snakke med en rådgiver, slik at du kan legge frem din sak. Hør da om du kan ha muligheter til å få en innvilget søknad.


Les også: