Bonus på fotball kredittkort
8. september, 2022

Kredittkort for fotballinteresserte – Her er mulighetene

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

I Norge ser de aller fleste av oss engelsk fotball, og for mange er Premier League verdens beste fotballiga. De to klubbene Manchester United og Liverpool er de mest populære blant nordmenn, og det er disse lagene de fleste reiser over til balløya for å se spille.

Liverpool FC Mastercard

Hva passer vel bedre enn kredittkort for nettopp fotballturer? Tidligere kunne man skaffe Liverpool FC Mastercard til eie, et spesialdesignet kredittkort for Liverpoolsupportere i Norge. Med dette kortet fikk man blant annet reiseforsikring inkludert dersom minst halve fotballreisen ble betalt med kredittkortet.

Det var DNB bank som sto bak Liverpool FC Mastercard, men nå utstedes ikke dette kortet lengre. Likevel kan vi gå gjennom kravene man måtte imøtekomme for å kunne søke på dette kortet, slik at du får en pekepinn på hvordan du skal få godkjent søknad dersom det noen gang blir laget et nytt supporter-kredittkort.

For å sende inn en søknad på dette kredittkortet kunne du ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker på deg. Kredittgrensen settes individuelt, men man får svært sjeldent en maksimal kredittramme før man har hatt kortet over en lengre periode, slik at man kan bevise at man er en sikker betaler.

Også på slike kredittkort får man en rentefri periode.

Kredittkort gir deg rabatt på hotell

Rabatter du kan skaffe deg gjennom et kredittkort er ikke vanligvis store, men disse er enkle å få tak i. Det finnes en rekke kredittkort som har avtaler med store bookingsentraler som for eksempel Booking.com og Hotels.com. Rabattene du får på hotell ligger vanligvis mellom 5 og 10%. Dette er enkle rabatter for deg som tenker deg på fotballtur til England.

Kredittkort for hotellbruk
Bruk et kredittkort på reiser for å spare penger, være trygg, og å tjene poeng. | Foto: iStock.com

Alt du trenger å gjøre, er å bruke kredittkortet når du skal betale. Veldig mange kredittkort har svært gode avtaler, og de gjør seg som såkalte rabattkort.

Bør jeg betale reisen min med et kredittkort?

Dersom du planlegger en reise bør du alltid vurdere å betale med kredittkort så lenge du er sikker på at du kommer til å betale kredittkortregningen før forfallsfristen. På denne måten oppnår du rentefri kreditt, og får en mye bedre forbrukerbeskyttelse enn det du ellers ville fått med et vanlig debetkort.

Det er nemlig tryggere å bruke kredittkort når du er på reise. Både ved tap, svindel, om salgsstedet går konkurs, eller feil på varer du har bestilt, har kredittkortselskapet like mye ansvar som salgsstedet for at du mottar varen og tjenesten du har betalt penger for.

Hvordan skaffer jeg gratis forsikring på kredittkortet?

Det kreves ofte at du betaler minst 50% av reisens transportkostnader med kredittkortet, da vil reise- og avbestillingsforsikringen begynne å gjelde. Som regel holder det å betale for flybilletter, eller selve pakketuren. Gjelder det egenandelsforsikringer på leiebil, må du som regel betale hele leien med kredittkortet.

Husk at avtaler som kommer med kredittkortet kan variere mye fra kort til kort. Derfor bør du lese betingelsene før du søker om kredittkort, slik at du velger et kort hvor forsikringsvilkårene passer deg midt i blinken.

Reisekort til fotballturen?

Et reisekort fungerer som et helt vanlig kredittkort. Kortet er gratis å bruke når du betaler for varer og tjenester i utlandet, som for eksempel hvis du skal kjøpe en kampbillett på Anfield Road eller på Old Trafford.

Noe som vanligvis ikke er gratis med reisekortet, er å ta ut kontanter fra minibanken. I dag er for eksempel kredittkortet til Bank Norwegian et av ytterst få kredittkort som tilbyr gratis uttak av kontanter i utlandet.

Det varierer også veldig mye hvordan du kan samle bonus, og hvilke rabatter du får mellom reisekortene. Du bør altså velge et kredittkort ut ifra behovene på reisen du skal på.

Du må også se på hva reiseforsikringen på kortet dekker. Her bør du blant annet se på hvor mye du får utbetalt dersom noe skulle skje med deg eller bagasjen din på reisen. Vil du bli kompensert for forsinkelse av bagasje? Hvor mye penger får du tilbake dersom du avbestiller?

Velg et kredittkort som passer til din reise

Det finnes et hav av kredittkort som du kan velge til din reise, men hvilket du velger vil avhenge av dine behov. Du bør også se etter fordeler som kan bli relevant og viktig for deg. Ved å filtrere ut alle kredittkort som passer til ferier og reiser kan du finne de beste reisekortene.

Tips til hvordan du kan velge reisekort på best mulig måte:

  • Gå for et kredittkort som kommer med gratis reiseforsikring, og om mulig også egenandelforsikring for leiebil
  • Styr unna alle kredittkort som har høye renter
  • Velg et reisekort som kommer uten gebyr
  • Sørg for å velge et reisekort med lave valutapåslag

Det finnes med andre ord mange gode grunner til at du bør benytte kredittkort når du skal reise til for eksempel England på fotballtur. Primært bør du tenke på forbrukerrettigheter og sikkerhet, men det er også fullt mulig å spare mye penger dersom du skaffer deg riktig kredittkort.