fbpx
Søke kredittkort med medsøker

Jeg får ikke kredittkort, kan jeg søke kredittkort sammen med en medsøker?

Beste-kredittkort.no
15. november, 2022

Som du kanskje vet, er det mulig å søke lån uten sikkerhet og lån med sikkerhet, sammen med en medsøker. Når man søker om lån sammen med en medsøker, betyr dette at begge to får et like stort ansvar for å betale tilbake pengene.

Når en bank får en lånesøknad fra to stykker, ser banken på den samlede inntekten til disse to. Dette legger grunnlaget for søknadsbehandlingen. Her blir også begge kredittsjekket.

Er det mulig å søke om kredittkort sammen med en medsøker?

Det er slik at kredittkortelskap alltid krever en minsteinntekt for at de skal kunne gi ut kredittkort. Derfor ville du hatt en større sjanse til å få et kredittkort dersom du kunne sende en søknad sammen med en medsøker.

Dessverre er det sånn at kredittkortselskapene ikke tilbyr en slik løsning. Det er med andre ord ikke mulig å søke kredittkort sammen med en medsøker. Det vil også bety at det bare er din økonomiske situasjon som vurderes når et kredittkortselskap eller bank skal vurdere søknaden din om kredittkort.

Det som imidlertid er mulig, er at to personer deler kreditten. Dette kan ikke skje før du har fått innvilget et kort basert på din økonomiske situasjon. Delingen foregår i form av et tilleggskort som du kan gi til den personen du skal dele kreditten med.

Du kan ikke søke om kredittkort med en medsøker, men du kan styrke din egen søknad

Den største årsaken til at folk ønsker å søke sammen med en annen person, er fordi de er redde for at egen økonomi ikke er nok til å få kredittkort. Siden man ikke kan søke sammen med en medsøker, må man imidlertid prøve ande løsninger for å få tak i kredittkortet.

Den vanligste årsaken til at folk får avslag på søknaden om kredittkort, er at de har for mye gjeld fra før. Dersom du kjenner deg igjen i dette, bør du redusere den eksisterende gjelden før du søker om kredittkort.

Mottatt inkasso? Dette kan du gjøre

En ting du kan gjøre er å betale inn ekstra med penger i avdrag hver måned slik at du får krympet gjelden raskere. Det vil naturligvis ta noe tid, men det øker likefullt sjansene dine for å få kredittkort.

En annen viktig faktor er faste inntekter. Dersom du ønsker deg et kredittkort, bør du se på mulighetene for å øke de faste inntektene. Blant annet kan en ekstrajobb eller en lønnsforhøyelse være med på å øke sjansene til å få kredittkort.

TIPS! Husk å sammenligne flere kredittkort før du velger hvilket kortet du skal søke på.

Ingen kredittkort med medsøker, men det finnes andre muligheter

Du kan altså ikke søke kredittkort med medsøker, men dersom du er nødt til å låne penger, finnes det muligheter.

Blant annet kan du ta opp lån sammen med en medsøker. Forbrukslån er et godt alternativ til kredittkort, da du slipper å stille med sikkerhet for lånet. I tillegg er rentene lavere på forbrukslån.

Skal man peke på en ulempe med forbrukslån, så er det at rentene løper fra første dag du får lånet. Du får altså ikke noe rentefri betalingsutsettelse slik som du får med kredittkort.