Økning i kredittkortgjeld
3. oktober, 2022

Stor økning i kredittkortgjeld som ikke blir betalt ved forfall: Slik er situasjonen i dag

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

I september reduserte norske forbrukere den samlede kredittkortgjelden med en halv milliard kroner, men samtidig ble 400 millioner rentebærende kreditt.

Det bekymrer daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon.

– Det er bekymringsfullt hvis trenden med økning av rentebærende kredittkortgjeld fortsetter, siden dette kan tyde på at flere sliter med å betale på grunn av økte renter og kostnader, sier daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon Svein Ove Karstensen i en pressemelding.

Stabil forbruksgjeld fra september

Total forbruksgjeld i Norge ligger i dag på 150,5 milliarder kroner, det er altså ingen forandringer fra september, ifølge Norsk Gjeldsinformasjon.

Ser man ett år tilbake, har imidlertid forbruksgjelden økt med 900 millioner kroner.

Så mange kredittkort i dag har en rente på over 25 prosent

Så mange som 187 kredittkort i bruk i Norge har en effektiv rente på mer enn 25 prosent i året. Til sammenligning har bare 40 kredittkort en lavere årlig effektiv rente. For å spare penger på kredittkortgjeld, kan det derfor være lønnsomt å refinansiere.

Refinansiering av rentebærende kredittkortgjeld

Ved å refinansiere kredittkort kan du samle all eksisterende gjeld i et nytt lån med gunstigere betingelser. Dette er ofte et godt alternativ dersom du sitter med mye rentebærende kredittkortgjeld, eller andre smålån.