Kredittkort i Vipps
21. november, 2022

Slik kan du bruke kredittkort i Vipps – Steg for steg

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

I dag vippser vi når vi skal sende penger eller betale regninger. Derfor er det mange som lurer på om man kan sende penger fra kredittkort via vipps. I denne artikkelen skal vi forklare deg hvordan du kan legge inn kredittkort som betalingskort i Vipps.

Raskt og smidig med Vipps

I 2015 lanserte DNB transaksjons-tjenesten Vipps. I starten var det bare mulig å sende og motta penger fra andre brukere som hadde Vipps. Etter hvert ble vanlig betaling og regningsbetaling integrert i tjenesten. I dag er det vanlig at butikker aksepterer vipps både på nett og i butikk.

Tilbake i 2018 fusjonerte selskapet med BankAxept. I dag er alle de største bankene eiere i det fusjonerte selskapet, blant andre DNB, Sparebank 1 og Nordea.

I tillegg finnes det nå en barneversjon av Vipps – Vipps under 15. Denne kan benyttes av barn for å sende og motta penger, men foreldre vil fortsatt kontrollere mottakere og avsendere.

Kredittkort på Vipps

Når du skal komme i gang med Vipps, starter du med å laste ned appen. Når appen er installert, kan du registrere deg før du lager en konto som du ønsker å sende og motta penger fra.

Du bestemmer selv om du vil legge inn både bankkort og kredittkort som betalingsløsning. Vipps godkjenner begge variantene. Slik legger du inn kortet ditt:

  1. Logg inn i appen
  2. Gå til “profil”
  3. Velg “Kontoer og kort”
  4. Klikk på “Legg til kort” og legg inn kortinformasjonen som du ønsker å bruke

Ekstra trygt med kredittkort

Å handle med kredittkort blir bare tryggere og tryggere. I 2021 ble det faktisk bestemt at all handel på nett med kredittkort, må bekreftes gjennom BankID. Dette trer også i kraft ved handel på nettbutikker i EU.

Ved å bruke kredittkort i Vipps vil du dessuten få ekstra beskyttelse. Du må tross alt bruke BankID eller BankID på mobil for å logge inn. På denne måten blir det mye vanskeligere for svindlere å misbruke kortet ditt.

Siden stadig flere butikker godtar Vipps vil også behovet for å ta med kortet ditt fysisk, bli mindre.

Dette bør du se opp for ved betaling av regninger

Det er fullt mulig å betale regninger med Vipps, faktisk kan du ta bilde av en papirregning med mobilen din, slik at denne lastes opp i Vipps. I utgangspunktet er dette fint, men det kan også føre til unødvendige kostnader dersom du velger feil betalingskilde.

Med kredittkort i Vipps kan du også betale regninger. Dette er imidlertid ikke å foretrekke da de aller fleste banker tar gebyr for hver gang kredittkortet brukes til betaling av regninger. Samtidig mister du sannsynligvis den rentefrie betalingsutsettelsen da de aller fleste banker legger på renter med en gang en regning betales med kredittkort.

Forsvinner fordelene med kredittkort hvis jeg bruker kortet i Vipps?

Det finnes flere som tror at man mister fordeler som for eksempel gratis reiseforsikringer og bonuser når man handler med kredittkort via Vipps. Dette stemmer imidlertid ikke. Fordelene forblir der så lenge kjøpet kvalifiserer for en eller flere av fordelene.

Men igjen, dersom du betaler regninger (som e-faktura gjennom Vipps), må du være oppmerksom på at renter vil påløpe allerede fra og med denne virkedagen da dette som regel ikke er samme vilkår som den generelle “rentefrie perioden”.