Søk om flere kredittkort

Skaffe kredittkort? Søk om kredittkort hos flere aktører

Beste-kredittkort.no
4. september, 2022

Antall kredittkort som tilbys, og bruk av kredittkort generelt, har økt betraktelig de siste par årene. Dette skyldes flere ting som for eksempel:

  • Bedre kredittvurdering av kundene
  • Økt kjøpekraft blant forbrukerne
  • Mer handel på nett

Siden økt bruk av kredittkort i starten førte til økt forbruksgjeld i Norge, har dette bidratt til oppstandelsen av Gjeldsregisteret. Den siste tiden har imidlertid forbruksgjelden gått ned. Dette skyldes at nordmenn har blitt flinkere til å betale ned kredittkortgjelden sin.

Sørg for å bruke kredittkort smartest mulig

Når man tar opp et kredittkort er det først og fremst viktig å bruke det på smartest mulig vis. Går man for et kort uten etableringsgebyr eller årsgebyr, samtidig som man betaler kredittkortregningen før forfallsfrist, vil bruken av kortet være så og si gratis.

Slik får man fordeler av å ha tilgang på ekstra penger når man faktisk trenger dem. Med kredittkort er det mulig å dra nytte av alle bonusordninger, rabatter og forsikringer, og dette gjør du helt gratis.

Start med å finne det beste kredittkortet som passer for deg og dine behov. Det betyr at du må skaffe deg et kort som kommer med tilbud og rabatter innenfor dine interessefelt. Her bør også renten være lav slik at du har mulighet til å bruke litt tid på å betale regningen.

Søknadene vurderes individuelt

Alle kredittkortselskap vurdere lånesøknadene fra kunder helt individuelt. Hvert enkelt kredittkortselskap kan også vurdere ulikt siden selskapene kan ha ulike kriterier.

Det kan blant annet være at et selskap har erfart at mange unge kunder har misligholdt sin kredittkortgjeld. Dette kan føre til at tilbyderen setter opp renten for de aller yngste kundene, eller bare avslå søknader som kommer fra en bestemt ung aldergruppe.

Et annet selskap kan vurdere de yngste kundene som sterk nok økonomisk sett til å tåle utfordringen med inndrivelse av gjeld som blir misligholdt. Selskapet kan derfor godta søknader om kredittkort til folk fra denne aldergruppen, til tross for at renten kan bli økt.

Dette kan bidra til at en kunde kan få avslag hos et selskap, men godkjent søknad om kredittkort hos et annet. Den individuelle vurderingen kan også føre til at man får tilbud om ulike renter fra ulike selskap.

Med dette til grunn bør man alltid søke om kredittkort hos flere forskjellige tilbydere, i tillegg til å sammenligne tilbudene man får.

Les også: Kan du få kredittkort på dagen?

Vær forberedt før du søker om kredittkort

Alle tilbydere av kredittkort kommer til å sjekke din kreditthistorikk før de gir deg et rentetilbud. I forbindelse med dette kan også du sjekke din egen kredittscore hos blant andre Bisnode eller Experian.

Oppdager du at kredittscoren er lavere enn det du hadde sett for deg, bør du tenke over om du kan forbedre denne før du søker om kredittkort. Ordner du dette kan det være du oppnår bedre rentetilbud.

Er kredittscoren din lav på grunn av mange usikrede gjeldsposter, bør disse betales delvis eller helt ned før du søker om kredittkort. Og sitter du med betalingsanmerkninger bør du rydde opp i den før du søker om kredittkort. Det kan være veldig vanskelig å skaffe seg et kredittkort ellers.