Kredittkort uten valutapåslag

Finn og søk på et kredittkort uten valutapåslag med beste mulige vilkår i 2025

TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard

100% gebyrfritt Reise -og Rabattkort
  • 🛍Rabatter
  • ✈️Reisekort
Maks kreditt
150 000
Effektiv rente
26,69 %
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
18 år

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Remember Black

Remember Black

150 000 kr i kreditt | 20% rabatt i 200 butikker
  • 🔙Cashback
  • 🛍Rabatter
  • ✈️Reisekort
Maks kreditt
150 000
Effektiv rente
30,33%
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
18 år

Eks.: Eff. rente 30,33 % på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad kr 1 717 Samlet kredittbeløp kr 16 71

Ikano VISA

Ikano VISA

2% Cashback på dagligvare og drivstoff
  • Drivstoffavtale
  • 🔙Cashback
  • 🛍Rabatter
  • ✈️Reisekort
Maks kreditt
100 000
Effektiv rente
24,55%
Krav til inntekt
200 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
20 år

Eks: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.

Kredittkort uten valutapåslag

Bestill enkelt og raskt

Bruk kredittkortet uten å betale gebyr på valuta

Et kredittkort uten valutapåslag er et kredittkort som ikke belaster deg med ekstra gebyrer når du bruker kortet ditt i utlandet eller når du gjør transaksjoner i fremmed valuta. Det betyr at du betaler det samme for varen eller tjenesten, uavhengig av hvilken valuta som blir brukt.

Dette kan spare deg for store summer dersom du ofte er ute og reiser eller gjør transaksjoner i utenlandsk valuta.

Hvor kan jeg søke om kredittkort uten valutapåslag?

Det er flere kredittkorttilbydere som tilbyr kredittkort uten valutapåslag, og det kan være lurt å undersøke hvilke tilbud som finnes før du velger et kort.

Det er også viktig å være oppmerksom på at selv om et kredittkort ikke har valutapåslag, kan det fortsatt komme med andre gebyrer som årsavgift, transaksjonsgebyr eller renter. Derfor bør du alltid lese vilkårene nøye før du søker om kredittkortet.

Et annet alternativ kan være å bruke et debetkort eller et kredittkort som tilbyr gratis valutaveksling, også kalt «0% valutapåslag». Dette kan være et godt valg hvis du ofte reiser eller gjør transaksjoner i utenlandsk valuta, og vil unngå ekstra gebyrer.

Eksempel på valutapåslag

Et eksempel på valutapåslag kan være om du bruker et kredittkort som har et valutapåslag på 3% når du gjør en transaksjon i euro mens du er på ferie i Europa. Hvis du kjøper en vare for 100 euro, vil det faktiske beløpet som trekkes fra kredittkortet ditt være 103 euro. Det betyr at du har betalt 3 euro i ekstra gebyr for å bruke kortet ditt i en annen valuta.

En annen situasjon kan være om du gjør en transaksjon på nett hos en butikk som har priser i amerikanske dollar, og du har et kredittkort med valutapåslag på 2,5%. Hvis du kjøper en vare for $100, vil det faktiske beløpet som trekkes fra kredittkortet ditt være $102,5. Det betyr at du har betalt 2,5 dollar i ekstra gebyr for å bruke kortet ditt i en annen valuta.

Som nevnt tidligere kan kredittkort uten valutapåslag eller kredittkort med gratis valutaveksling unngå denne typen ekstra kostnader.

Betale i norske kroner eller i lokal valuta?

Det avhenger av hva som er mest fordelaktig for deg. Generelt sett kan det være fordelaktig å handle med lokal valuta når du er i utlandet, da dette kan spare deg for ekstra kostnader ved valutaveksling.

Undersøk hva som er mest fordelaktig i det aktuelle landet du befinner deg i, og ta hensyn til din egen situasjon og preferanser. Det kan også være lurt å ha litt av begge valutaer, slik at du kan velge den beste metoden for å betale for varer og tjenester.

Bør jeg bruke kredittkort eller bankkort i utlandet?

Kredittkort kan være et godt valg når du er i utlandet fordi de ofte kommer med bedre valutakurser enn bankkort. I tillegg kan kredittkort ofte ha ekstra fordeler som reiseforsikring, kjøpsforsikring og tilbakebetaling av kjøp.

Det er imidlertid viktig å være klar over at kredittkort også kan ha høyere renter og gebyrer, så det er viktig å undersøke dette før du søker om et kredittkort.

Bankkort, også kjent som debetkort, kan være et godt valg fordi de ofte har lavere gebyrer enn kredittkort. I tillegg kan de være mer praktiske å bruke fordi de er knyttet til din egen bankkonto, noe som gjør det lettere å holde styr på hva du bruker penger på.

Så, det kan være lurt å undersøke begge alternativene, sammenligne gebyrer og valutakurser, og velge det alternativet som passer best for din egen situasjon. Alternativt kan du ha begge typer kort med deg, slik at du kan velge det alternativet som er fordelaktig i enhver situasjon.

Hvilke kredittkort bør jeg velge til utenlandsreiser?

Man kommer ikke utenom bruk av penger når man er på en reise eller ferie i utlandet. Her vil imidlertid valget av kredittkort ha en del å si for deg.

Det første du bør gjøre er å se etter kredittkort som fokuserer på pengebruk utenfor Norges grenser, slik kan du spare mye penger. Slike kort kommer også med fordeler som for eksempel gratis forsikring og ulike bonuser som gjelder i utlandet.

Gebyrfrie kredittkort er kanskje den største fordelen du kan ha når du befinner deg i utlandet. Her unngår du å betale ekstra gebyrer når du skal ta ut penger eller når du skal betale for en vare eller tjeneste.

Samtidig bør du se etter kredittkort som kommer med reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Du vil også få muligheten til å tjene opp bonuser hver gang du bruker kredittkortet.

Oppsummering

Så hvis du ønsker å unngå ekstra kostnader når du gjør transaksjoner i utlandet eller i fremmed valuta, kan et kredittkort uten valutapåslag være et godt valg for deg. Det er viktig å undersøke tilbudene og å lese vilkårene nøye, slik at du kan finne det kortet som passer best for dine behov.

Andre kredittkort du bør vurdere er gebyrfrie kort og kredittkort med fordeler knyttet til reise i utlandet.

Gå til om Morten Haugdahl Lie side

Denne siden er skrevet av

Morten Haugdahl Lie

Les biografien

Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.