Driver du din egen bedrift? Derfor kan kredittkort passe for deg

Driver du din egen bedrift? Derfor kan kredittkort passe for deg

Er du en av mange som driver for seg selv, eller driver du med innkjøp i et mindre foretak? Da kan et kredittkort være gunstig for diverse innkjøp til bedriften din. Slik kan du skaffe deg en svært god oversikt over alle utgifter, og samtidig spare penger.

Veldig mange nordmenn prøver hvert år å etablere egne selskap. En av de aller viktigste faktorene for at man skal lykkes med dette, er å ha fullstendig kontroll over økonomien fra dag én.

I den forbindelse er det veldig enkelt, og ikke minst lønnsomt å holde oversikten over økonomien med et kredittkort. For eksempel kan et bensinkort spare din bedrift med mer enn 2000 kroner per år per kjøretøy.

Kredittkort for næringsdrivende

Det finnes flere gode årsaker til at gründere og andre bedriftseiere bør bruke kredittkort som en finansieringsløsning til innkjøp og utlegg. I tillegg til at man får en god oversikt over økonomien, vil et kredittkort også være gunstig med tanke på pengene som går ut av bedriften.

Er du usikker? Alle kredittkortselskap har svært mye informasjon om hva du kan bruke kortet til, og hvor dette bør brukes. Dette finner du på kredittkortselskapenes hjemmesider. Husk at det er gratis å eie et kredittkort.

Du oppnår også rentefri betalingsutsettelse av gjeld opptil 60 dager. Betaler du ikke før forfallsfristen vil rentene begynne å løpe på det utestående beløpet. Med andre ord gir et kredittkort et økonomisk spillerom for deg som ønsker å starte opp en mindre bedrift eller foretak.

Kredittkort kommer med en rekke fordeler

Personer som har et ansvar innen økonomi i en bedrift er som regel svært nøye på å spare penger der det er mulig. Her kan kredittkort være til god nytte. Blant annet kan du oppnå rabatter hos en haug med forhandlere. Andre kort kan gi deg bonuspoeng og cashback på alle varer og tjenester du kjøper.

Kredittkort er vel så gunstig for store bedrifter

Jobber du i en stor bedrift, kan det lønne seg å skaffe et kredittkort som en finansieringsløsning for flere av de daglige utgiftene. Også her får du en god mulighet til å spare bedriften for mye penger.

Kanskje har du flere ansatte som reiser mye som en del av jobben? Her kan det være lurt å skaffe et drivstoffkort til hver av disse, dersom det blir mye bilkjøring i hverdagen. Da blir regnskapsføringen noe enklere.

Velg riktig kredittkort for riktig bruksområdet

Som selvstendig næringsdrivende vil et kredittkort hjelpe deg med å gjøre hverdagen mer oversiktlig. Dette kan bidra til at bedriften din kan spare en god del penger på de daglige utgiftene.

Husk å bruke kredittkortene så fornuftig som overhodet mulig. Så lenge du betaler tilbake all utestående gjeld før forfallsfrist vil kredittkortet være gratis i bruk.

Hvilket kredittkort som passer best til din bedrift, må du finne ut selv. Likevel kan du se på generelle ting som:

  • Bedriftens driftsutgifter
  • Hvordan de mange forskjellige kortene kan hjelpe deg med å spare penger på diverse bruksområder
Gå til om Morten Haugdahl Lie side

Denne siden er skrevet av

Morten Haugdahl Lie

Les biografien

Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Andre artikler

Overføre fra kredittkort til konto
Artikler

Overføre fra kredittkort til konto

Du kan alltids overføre penger fra kredittkort til en bankkonto. Det betyr imidlertid ikke at det er en god løsning med tanke på gebyrer og eventuelt frafallelse av den rentefrie perioden på kortet. Her går vi gjennom faktorer du må...

Kredittkort
Artikler

Hvor mange kredittkort kan man ha?

Så lenge du har en økonomi som tåler det, kan du sitte med så mange kredittkort du vil. Det vanligste er imidlertid å ha 1-2 kort og det blir samtidig enklere å holde styr på kredittkortgjelden med ett eller to...