Derfor kan refinansiering av kredittkortgjeld være lurt

Derfor kan refinansiering av kredittkortgjeld være lurt

Først og fremst lønner det seg nær sagt alltid å refinansiere. Å refinansiere trenger heller ikke å ta lang tid. Renten på kredittkortgjeld er vanligvis høyere enn på lån uten sikkerhet og andre lånetyper.

Husk at du i prinsippet tar opp et lån hver gang du betaler med kredittkortet. Lånet blir imidlertid helt gratis frem til forfallsfristen på kredittkortregningen. Her opererer banker flest med en rentefri periode, denne ligger på mellom 40 og 60 dager. Betaler du innen denne perioden unngår du renter.

Velger du i stedet å bare betale minstebeløpet på fakturaen, og dermed lar resten av beløpet være, vil det komme renter på det utestående beløpet slik at gjelden vil vokse.

Bruker du flere kredittkort uten å betale ned all utestående gjeld i måneden, kan dette i verste føre til en høy samlet gjeld når rentene begynner å løpe. Ved å samle denne gjelden kan du sørge for å oppnå bedre betingelser, spesielt i forbindelse med renter.

Det finnes flere måter å refinansiere kredittkort på

I dag kan man refinansiere kredittkort på flere måter, blant annet kan du:

  • Søke om et lån med sikkerhet som kan brukes til refinansiering
  • Sende inn en søknad om et lån uten sikkerhet til refinansiering
  • Samle all gjeld i et kredittkort med lav rente

Refinansiering med lån med sikkerhet

Eier du din egen bolig eller en fritidsbolig kan du søke om lån med sikkerhet i en av eiendommene, men bare dersom eiendommen ikke er helt lånt opp fra før. Dersom du allerede sitter med et boliglån, kan dette reforhandles slik at du kan bake kredittkortgjelden inn i boliglånet.

For at dette skal lønne seg, må du imidlertid øke dine månedlige avdrag over en liten periode, og fram til kredittkortgjelden er helt nedbetalt. Dette fordi et boliglån vanligvis løper over en lengre periode, ganske mye lenger enn for eksempel et forbrukslån.

Betaler du ikke ned den delen som tilsvarer kredittkortgjelden med en gang, må du betale renter for den aktuelle gjelden gjennom alle år hvor boliglånet løper. I et slikt tilfelle vil det sammenlagt bli så dyrt at gjelden kan spise opp fordelen du fikk av en lavere rente på kredittkortgjelden.

Av banken vil man som låntaker få forskjellige krav. Disse kravene handler om inntekt, kredittscore og betalingsanmerkninger. Hos mange kredittkortselskaper må du være minst 25 år gammel for å refinansiere kredittkortgjeld med et lån med sikkerhet. Har du betalingsanmerkninger kan det bli vanskelig å få innvilget et lån.

Refinansiere kredittkort med lån uten sikkerhet

Mange kan ikke skilte med fast eiendom som sikkerhet på et lån. Likevel er det mulig å søke om refinansiering, men i form av lån uten sikkerhet.

Da er det veldig viktig at man velger et lån som gir den laveste mulige renten. Dette kan man gjøre ved å søke til flere banker på en og samme tid. Deretter velger du det beste tilbudet for deg og din økonomi.

Naturligvis stiller du ikke med sikkerhet for lånet i denne sammenhengen. Dermed løper banken en større risiko dersom de låner ut pengene. Risikoen reflekteres i rentetilbudet som fremstilles til låntakeren.

Gå til om Morten Haugdahl Lie side

Denne siden er skrevet av

Morten Haugdahl Lie

Les biografien

Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Andre artikler

Overføre fra kredittkort til konto
Artikler

Overføre fra kredittkort til konto

Du kan alltids overføre penger fra kredittkort til en bankkonto. Det betyr imidlertid ikke at det er en god løsning med tanke på gebyrer og eventuelt frafallelse av den rentefrie perioden på kortet. Her går vi gjennom faktorer du må...

Kredittkort
Artikler

Hvor mange kredittkort kan man ha?

Så lenge du har en økonomi som tåler det, kan du sitte med så mange kredittkort du vil. Det vanligste er imidlertid å ha 1-2 kort og det blir samtidig enklere å holde styr på kredittkortgjelden med ett eller to...