Billigste kredittkort i Norge

Et billig kredittkort er det kredittkortet som gir deg den beste (laveste) renten og som er uten årsgebyr. Utforsk mulighetene dine!

Lendo Kredittkort
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
25,76 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
Santander Red Visa
🔙 Cashback 🛍 Rabatter
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
50 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
17,10 %
Eff.rente 17,12 %,15.000 kr o/12 mnd,Kostnad kr. 1.323.Totalt 16.323 kr.
TF Bank Mastercard
🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
Santander Gebyrfri Visa
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
23,40 %
Eff.rente 23,4 %,15 000 kr o/12 mnd.Kostnad 1.780 kr.Totalt 16.780 kr.
Instapay Mastercard
🔙 Cashback 🛍 Rabatter
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
250 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
23 år
Effektiv rente
18,13 %
Eff. rente *18,13 %, 45.000,- o/12 mnd. Totalt 49.194,- Kostnad 4.194,-
Remember Gold Kredittkort
🔙 Cashback 🛍 Rabatter
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
23,32 %
Eff. rente 23,32 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 381 kr. Totalt 16 381kr.
Billig kredittkort
Bestill enkelt og raskt

Kredittkort med lav rente og færrest mulig gebyr

Det finnes flere forskjellige kredittkort på markedet, og det kan være vanskelig å finne det beste kortet for dine behov. I denne artikkelen skal vi gi deg tips til hvordan du kan finne det billigste og beste kredittkortet.

Fordeler med kredittkort

Å ha et kredittkort gir deg muligheten for å kjøpe ting nå og betale senere, noe som kan være nyttig i situasjoner hvor man trenger å kjøpe noe plutselig, men ikke har tilstrekkelig kontanter eller midler på bankkontoen.

Kredittkort er samtidig nyttig i utlandet. Mange kredittkort gir deg fordeler som ingen valutakursgebyr eller ingen avgifter ved bruk av kortet i utlandet. Dette kan spare deg for mye penger, spesielt hvis du reiser ofte.

I tillegg til de nevnte fordelene, kan mange kredittkort også tilby ekstra fordeler som reiseforsikringer, forlenget garanti på kjøp, bonuspoeng, cashback, gunstige rabatter, og kjøpsbeskyttelse.

Hvor mye koster billigste kredittkort?

De billigste kredittkortene har veldig lave eller ingen årsgebyrer, lave rentekostnader og ingen ekstra kostnader for å bruke kortet. Det viktigste du bør tenke over når du skal finne billigste kredittkort, er bruksområder hvor du trenger å spare penger. Kjører du veldig mye bil, vil det være smart å skaffe seg et bensinkort for eksempel.

Det billigste kredittkortet trenger derfor ikke å koste noen ting. Ønsker du å bruke et kredittkort for å kjøpe noe på nett, kan du få følgende fordeler:

 • Rentefrihet i 40 dager eller mer
 • Ekstra sikkerhet i form av at du har rettigheter dersom du blir utsatt for svindel eller at varen eller tjenesten ikke er det du forventer
 • Potensiell rabatt dersom kredittkortet tilbyr cashback eller lignende (se listen over fordeler på hvert kredittkort i listen ovenfor)

Årsavgift på kredittkort

Årsavgift på kredittkort er et fast årlig gebyr som kan variere fra ingen kostnader til flere hundre kroner. Kredittkort uten årsavgift kan være et godt valg for de som ikke bruker kortet så ofte eller som ønsker å holde kostnadene nede.

Imidlertid kan kredittkort med årsavgift tilby flere fordeler og tjenester, som for eksempel rentefrie perioder, forsikringer, cashback eller bonuspoeng, som kan gjøre at det likevel kan være lønnsomt å velge et slikt kort.

Husk at det er viktig å vurdere ditt eget bruk av kortet og hvilke fordeler du trenger, før du velger et kredittkort.

Eksempler på fordeler med kredittkort:

 1. Rentefri periode
  Noen kredittkort gir deg en rentefri periode på kjøp du gjør med kortet. Dette betyr at du ikke trenger å betale renter på kjøpet i en viss periode, vanligvis mellom 20-50 dager, fra kjøpsdatoen.
 2. Gratis ekstra kort
  Noen kredittkort gir deg muligheten til å bestille et ekstra kort til en annen person, som eksempelvis ektefelle eller forelder, gratis. Dette kan være praktisk for å dele regninger eller for å gi noen andre tilgang til kreditt.
 3. Kredittkort med fordelsprogram
  Noen kredittkort gir deg muligheten til å samle poeng eller cashback på alle kjøp du gjør med kortet. Disse poengene kan løses inn i forskjellige fordeler, som eksempelvis reiser, opplevelser eller penger tilbake.
 4. Rabatt på hoteller og leiebil
  Noen kredittkort gir deg rabatt eller eksklusive tilbud på hoteller og leiebil. Dette kan være verdifullt for deg som reiser mye.
 5. Kredittkort med kjøpsforsikring
  Enkelte kredittkort gir deg kjøpsforsikring på varene du kjøper med kortet. Dette betyr at varene er forsikret mot skade, tyveri eller tap i en viss periode etter kjøpsdatoen.
 6. Kredittkort med reiseforsikring
  De fleste kredittkort gir deg gratis reiseforsikring når du betaler for minimum halve reisen med kortet. Dette kan inkludere forsikring mot avbestilling, sykdom, skade eller død under reisen.

Hva er et uttaksgebyr?

Uttaksgebyr på kredittkort er gebyrer som kan tilkomme når du bruker kredittkortet til å ta ut kontanter i en minibank eller i en annen bank enn din egen. Dette er en vanlig praksis for mange kredittkortselskap, og gebyret kan variere fra selskap til selskap.

Uttaksgebyret kan være en fast avgift per transaksjon eller en prosentandel av det beløpet du tar ut. Uttaksgebyret kan også variere etter hvor mange uttak du gjør i løpet av en måned eller et år.

Det er viktig å være klar over at uttak med kredittkort kan føre til høyere rentekostnader, og det vil være lurt å unngå å ta ut kontanter med kredittkortet hvis det er mulig.

Hva er valutapåslag?

Valutapåslag på kredittkort er gebyr som du må betale når du bruker kredittkortet ditt til å betale for varer eller tjenester i en annen valuta enn din egen. Dette gebyret kan variere fra kredittkortselskap til kredittkortselskap, og kan også variere etter hvilken valuta du bruker kortet i. Generelt sett varierer valutapåslaget fra 0% til 3%.

Hvilket kredittkort bør jeg velge?

Kostnadene for kredittkort og eventuelle fordeler du kan få, avhenger av bruken av kortet. Hvis du alltid betaler regningen før rentene begynner å løpe, vil ikke kredittkortets rente ha noen innvirkning. Men hvis du vet at du ofte har behov for å utsette betalingen, bør du velge et kredittkort med lavere rente for å unngå høye kostnader.

Er du usikker på hvem av kortene du vil velge, søk på 4 kort samtidig via Lendo, og få opptil 4 tilbud. Velg deretter det som passer deg best.

Husk: Selv om et kredittkort har høyere rente eller årsgebyr, kan det være mer lønnsomt å velge dette kortet dersom det tilbyr fordeler som passer ditt bruksmønster.

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.