Betal regninger i tide
10. november, 2023

Betale regning med kredittkort

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Visste du at det egentlig er like enkelt å betale regninger med kredittkort, som med et tradisjonelt bankkort?

Ved å gå inn på nettbanken hvor du har kredittkortet ditt, kan du velge regningsbetaling før du videre legger inn KID/melding, akkurat som du ville gjort med et hvilket som helst tradisjonelt bankkort eller konto i nettbanken din.

Når du får den månedlige fakturaen fra kredittkortselskapet vil betalingen vises som en transaksjon.

Hvorfor er det lurt å betale med kredittkort?

Regningsbetaling med kredittkort er blant annet gunstig for å unngå forsinkede innbetalinger og påfølgende purringer.

Husk at du bare kan bruke kredittkortet dersom det er tilstrekkelig med kreditt på kortet. Alternativt er det mulig å overføre kreditt til en annen bankkonto og betale regningen fra der. Sørg for å sjekke om denne varianten medfører gebyrer og renter før du gjør transaksjonen.

Du bør også sjekke om virksomheten som har sendt deg regningen, faktisk godtar regningsbetaling med kredittkort. Eksempelvis godtar aldri Skatteetaten dette.

Nyttig om kredittkortbruk:

  • Bruk av kredittkort medfører en rekke fordeler som for eksempel Cashback, bonuspoeng og gratis reiseforsikring.
  • Kredittkortet kan være gunstig dersom du ikke har nok penger på bankkontoen din når en regning kommer.

Videre i artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du kan betale regninger med kredittkort.

Betale med kredittkort i nettbank

Ved å bruke kredittkortet til å betale en regning, utsetter du i prinsippet betalingsfristen på regningen. Dette skyldes at du betaler med «lånte penger» når du bruker kredittkort. Det er først når kredittkortregningen kommer at du betaler med egne penger.

Husk at dette bare fungerer dersom du eier et kredittkort som er åpent for betaling av regninger eller annen overføring fra kortkontoen til en annen bankkonto.

Tips:

En stor andel av bankene i Norge regner regningsbetaling og transaksjoner som kontantuttak. Dersom dette er tilfellet, vil det løpe renter på beløpet du har brukt fra første stund.

Derfor bør du alltid høre med banken for å høre om hvilke renteregler som gjelder når det kommer til betaling av regninger med kortet.

Refinansiere kredittkort gjeld
Det er enkelt å betale regninger med kredittkort, så lenge kortet ditt er åpent for regningsbetaling.

Kan man oppnå fordeler ved bruk av kredittkort til regninger?

Før i tiden kunne man oppnå fordeler som Cashback eller bonuspoeng når man brukte kredittkortet til å betale regninger. Faktisk kunne man tjene når man brukte kredittkortet til overføringer via Vipps. Dette er ikke mulig i dag.

Kredittkort på Vipps

Et populært spørsmål når det kommer til Vipps, er om man kan legge inn kredittkortet sitt i tjenesten som et betalingsmiddel til både venneoverføringer og betaling av regninger. Imidlertid har Vipps blokkert regningsbetalinger med kredittkort, men du kan likevel betale regninger via Vipps så lenge du tilknytter en annen konto.

Betale regninger med Mastercard?

Du kan betale regninger med flere ulike Mastercard, dette kan du gjøre på to mulige måter:

  1. Bruk kortet direkte som betalingsmiddel
  2. Sende kreditt til en annen konto som du betaler regninger fra

Så lenge du har tilstrekkelig med kredittramme og dekning på kortet, kan du betale de aller fleste regninger.

Noen Mastercard tillater at du legger inn kontonummer og KID direkte i en egen tjeneste, slik at beløpet du betaler trekkes rett fra kreditten på Mastercardet ditt. For å logge inn i betalingstjenesten må du bruke BankID.

Andre Mastercard tillater overføringer av tilgjengelig kreditt til en konto i en annen bank, slik at du kan betale regninger fra nettbanken.

Kredittkort som bufferkonto?

Når man sitter med opptil flere regninger, men ikke har penger på brukskonto, kan man tenke på kredittkort som en buffer. Ved å betale regningene med kredittkort, kjøper du dessuten ekstra tid på å skaffe pengene som du egentlig skulle brukt til å betale regningene med.

Styr unna kontantuttak

Det er viktig å påpeke at overføringer av kreditt fra et kredittkort til en annen konto, kan bli regnet som kontantuttak som igjen fører til renter og gebyrer. Da vil det aldri lønne seg å føre over penger fra kortet.

Kostnadene vises i form av et engangsgebyr, en prosentandel av summen du overførte eller renter som begynner å løpe fra betalingstidspunktet. Sjekk derfor alltid betingelsene hos kredittkortselskapet.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg bruke kredittkort til å betale regninger?

Ja, i mange tilfeller er dette mulig så lenge kredittkortselskapet eller banken som utsteder kortet tillater dette. Det er viktig å sjekke dette før du betaler en regning, da det kan forekomme renter og gebyrer ved regningsbetaling med enkelte kredittkort.

Er det mulig å betale faktura med kredittkort?

Ja, dersom du har mulighet til å velge regningsbetaling med kredittkortet ditt inne i nettbanken, kan du betale fakturaer med kortet.

Hvordan betaler man med kredittkort?

Bankene og kredittkortselskapene kan ha noe ulik praksis inne i nettbanken, men hos de fleste kan du velge «regningsbetaling» eller «betaling» før du velger kredittkort som betalingskonto. Sørg for å legge inn KID-nummer før du betaler.

Kan jeg betale regninger med Bank Norwegian kredittkort?

Ja, du kan både betale regninger og overføre penger fra Bank Norwegian.