Metallkort

Metallkort gir ofte flere fordeler innen reise, handel, cashback, og mer!

Ikano VISA
⛽ Drivstoffavtale 🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
23 år
Effektiv rente
21,92 %
Eks: Eff.rente 21,92 %,20.000 kr o/12 mnd.Kostnad: 2.102 kr.Totalt 22.102 kr.
Revolut Metal
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
Debetkort
Krav til inntekt
Ingen
Rentefrie dager
Ingen
Årsgebyr
1300
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
0,0 %
Dette kortet gir ikke ut kreditt og du må fylle på saldo. Det er ingen renter på kortet.
Metallkort
Bestill enkelt og raskt

… Fordi metall er bedre enn plast(?)

Visste du at det finnes betalingskort i metall? Et metallkort kan være både kredittkort og debetkort, og er rake motsetningen til plast som er det vanlige materialet på slike kort. I dag finnes det imidlertid en svært liten andel slike kort på markedet.

Hva er metallkort?

Forskjellen mellom et metallkort og et vanlig kort er hvordan det ser ut. Metallkortet er robust, tungt og solid, med kortnummer, navn og utløpsdato innskrevet med laser. Dette gir et eksklusivt inntrykk. Disse kortene koster mer, men gir også bedre fordeler, som for eksempel fordeler på flyplasser, fine restauranter, hoteller og mer.

Hvordan kan jeg få tak i et kredittkort i metall?

Metallkort er svært eksklusive og det kan være vanskelig å få tak i dem. For å kvalifisere for et metallkort, må man vise til en sterk økonomi, ofte en millioninntekt.

Et eksempel på et metallkort i Norge er American Express. På deres nettside kan man søke om kortet, men kravene for å få det er ikke spesifisert. Det viktigste er at man har gode og stabile arbeidsforhold og inntekter. Brukere av metallkortet må betale en avgift på 550 kroner hver måned, men får mange fordeler, som reisefordeler. American Express spanderer også en to-retters middag for deg og en gjest opptil tre ganger per år på luksuriøse restauranter i Norge. Det er viktig å merke seg at American Express er et faktureringskort, det må betales ned fullt hver måned.

Gode fordeler som kommer med metallkort

Metallkort er kort rettet mot kunder som gjerne er mye ute på reise og som ønsker de beste bekvemmelighetene tilknyttet reisingen. De vanligste kundene er forretningsreisende, men det kan også være pensjonister med mye penger, eller andre personer.

Blant annet setter man stor pris på gratis tilgang på VIP-lounger mellom alle flyvningene. Det er jo ofte sånn at det kan ta en del tid fra du går av et fly, til du går på det neste. I en lounge kan sitte i fred og ro slik at du får gjort unna det viktige arbeidet, eller bare slappe helt av.

Med metallkortet kan du i tillegg tjene opp bonuspoeng på flyreiser, få fortrinnsrett ved bestilling av eksklusive hotellrom samt tilgang på concierge-tjenester. Reiseforsikringene som følger med metallkortene, er også langt mer omfattende og dekker større beløp enn de gjør på vanlige kredittkort.

Er det verdt å prøve å skaffe et metallkort?

Mange lurer på om det er verdt bryet å skaffe seg et kredittkort av metall. Dette er et godt spørsmål. I tillegg til alle de gode fordelene, er det jo et solid kort som veier mer enn plast. Nå er det ikke slik at plastkort har for vane å bli ødelagte, og dersom det skulle blitt ødelagt, er det sjeldent noe problem å skaffe seg et nytt.

Det skyldes nok heller andre grunner til at folk heller ønsker seg et metallkort. Slike kort har tross alt en Rolex-effekt, det betyr at man kan bli behandlet på en bedre måte dersom andre folk ser at du har et metallkort. Dette vil uansett ha en større betydning i USA og i Asia da slike kort er mer vanlig der, enn i Skandinavia.

Alternativ til metallkort

Da metallkort med kreditt ikke er vanlig i Norge, kan du også se på flere ulike Platinum-kort som har noen av de samme fordelene. Platinum-kort har også svært høye kredittgrenser, og kravene er ikke så ulike fra metallkort, da du også her må vise til veldig gode inntekter.

Ellers kan du sammenligne kortene på helt lik måte som du ville gjort med vanlige kredittkort. Altså bør du følge med på hvilke gebyrer som tilbys med kortene og hvilken rente du får.

Husk at metallkort og Platinum-kort også er knyttet til forskjellige reiseprogrammer. Dersom dette er midt i blinken for deg bør du absolutt sjekke ut alle de aktuelle tilbudene for å se om de sammenfaller med din reiseprofil.

Se også hvor i verden du får gratis tilgang på VIP-lounger, hvilke hoteller du får fordeler hos og hva som inkluderes i reiseforsikringen på kortene.

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.
Ofte stilte spørsmål om kort i metall
Hvordan får man et metallkort?
Åpne / Lukke

Man søker på metallkort på lik linje man søker på et “vanlig” kort. Ofte så er kravene en del strengere.

Hvor dyrt er et metallkort?
Åpne / Lukke

Metallkortet koster en del mer enn vanlige kort. Som regel blir det beregnet en avgift som må betales hver måned. Dette kan være alt i fra 100 kr per måned til over 600 kr per måned.

Er det mulig å skaffe seg et gratis metallkort?
Åpne / Lukke

Nei.

Hvilke fordeler får jeg med et metallkort?
Åpne / Lukke

Metallkort har ulike fordelsprogrammer, akkurat som andre vanlige kredittkort. Fordelsprogrammene retter seg oftest mot mennesker som reiser mye, med tilgang til VIP-lounger, poeng på flyreiser og svært gode reiseforsikringer.