Kredittkort for studenter

Kredittkort som egner seg best for studenter i 2023

Lendo Kredittkort
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
25,76 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
TF Bank Mastercard
🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
Remember Black
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
24,40 %
Eff. rente 28,43 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 622 kr. Totalt 16 622 kr.
Resurs Bank Gold
⛽ Drivstoffavtale ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
60 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Eksempel: Eff. rente 21,82% 25.000,- o/12 mnd. Kost. 2 776, Totalt kr. 27 776,-
Ikano Visa
⛽ Drivstoffavtale 🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
23 år
Effektiv rente
21,92 %
Eks: Eff.rente 21,92 %,20.000 kr o/12 mnd.Kostnad: 2.102 kr.Totalt 22.102 kr.
365Direkte Mastercard
⛽ Drivstoffavtale 🔙 Cashback 🛍 Rabatter 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
50 000 kr
Krav til inntekt
250 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
21 år
Effektiv rente
25,53 %
Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929
Studenter
Bestill enkelt og raskt

Student? Finn deg et kredittkort som passer for deg!

Er du student, og ønsker å skaffe seg kredittkort? Vi forstår at det kan være vanskelig økonomisk i perioden som student. Derfor gir vi deg gode tips og informasjonen du trenger å vite når du skal skaffe deg kredittkort for studenter.

Vurder vilkårene

Når du skal vurdere kredittkort som student, er det viktig å se på renter og avgifter, spesielt om du er student med en begrenset inntekt. Det vil være smart å se etter kredittkort som ikke har årsavgift, eller som tilbyr en periode uten avgifter for å hjelpe deg å bygge opp en kredittverdighet uten å belaste deg med unødvendige kostnader.

For å være på den sikre siden kan du vurdere å benytte deg av ulike tilleggstjenester, som for eksempel å sette opp automatiske minstepenger eller å skru på varsler når du nærmer deg kredittgrensen din.

Dette kan bidra til å holde deg innenfor budsjettet og å unngå å overskride kredittgrensen din.

Les nøye over vilkårene og betingelsene for kredittkortet før du søker om det, slik at du er klar over alle avgifter og gebyrer som kan tilkomme. Du gjør alltid rett i å sammenligne ulike kredittkort og deres vilkår og betingelser for å finne det kortet som passer best til din personlige økonomiske situasjon, og behov.

Utnytt fordelene med kredittkort

Husk at kredittkort kan være en risiko for studenter som ikke har en fast inntekt eller som har en begrenset økonomisk situasjon. Det er derfor viktig å ha en god økonomisk plan og å være klar over hva man har råd til å betale tilbake før man skaffer seg et kredittkort.

Finner du ut at du har økonomi til å bære et kredittkort, kan du utnytte de fordelene som kommer med kortet. Slik kan du spare mye penger på vanlige kjøp av varer og tjenester.

Så lenge du ikke bruker mer penger fra kredittkortet enn det du klarer å betale tilbake når regningen kommer, kan du spare opptil flere tusen kroner på kjøpene dine hvert eneste år.

Selv om et kredittkort med gode fordeler er fristende for deg som student, så forhast deg ikke. Vær nøye, les deg opp, og finn det som egner seg for deg. Forhast deg ikke med å skaffe et kredittkort på dagen.

Kredittkort kommer med bonuser og rabatter

Kredittkort kommer med bonuser, og gir deg fordeler som cashback eller poeng du kan bruke på forskjellige varer eller tjenester, som for eksempel reise eller hotellopphold. Det finnes mange forskjellige kredittkort med slike fordeler, derfor er det lurt å sammenligne de forskjellige kortene før du velger et kort som passer for dine bruksbehov.

Hvor stor bonus de ulike kortene kommer med vil variere. Generelt sett kan vi si at tradisjonelle bonuskort ofte kommer med bonuser på alt fra mellom 1% og 4% av kjøpesummen.

Andre kredittkort kommer bare med rabatter. Disse kan enten være faste rabatter eller rabatter du får i enkelte perioder. Som regel er faste rabatter noe lavere enn rabatter som kommer i perioder, men faste rabatter får du ofte på flere varer.

Forsikringer med kredittkort

Mange kredittkort tilbyr gratis reiseforsikring som en del av kortet ditt. Dette kan inkludere forsikring for avbestilling av reise, tap eller skade på bagasje, og til og med sykdom eller skade under reisen. Det er viktig å lese vilkårene for å se hva som er dekket og hva som kreves for å aktivere forsikringen.

De fleste kredittkortene krever at du bruker kortet til å betale for minimum halve reisen for å aktivere forsikringen, mens andre kan ha begrensninger på hvor lenge du må være borte for å være dekket. Sørg for å sjekke dette før du reiser for å være sikker på at du har den forsikringen du trenger.

Disse kredittkortene passer deg som er student

Lendo Kredittkort

Som student kan et Lendo kredittkort være nøyaktig det du trenger. En av grunnene til dette kan være at Lendo tilbyr fleksible betalingsbetingelser og lave rentekostnader på kredittkortene sine. I tillegg kan dette kortet brukes på over 24 millioner steder verden over, noe som gir brukeren stor frihet og fleksibilitet i sine kjøp.

Re:member

Et annet kredittkort det er verdt å undersøke, er kredittkortet fra Re:member. Kredittkortselskapet tilbyr en enkel og smidig administrasjon av kortet, som for eksempel å endre kredittgrense og betalingsdato via appen eller nettsiden.

I tillegg kommer Re:member kredittkort med fordeler som cashback eller bonuspoeng som kan brukes på forskjellige områder. Re:member. Med lave eller ingen årsavgifter på kortet, samt konkurransedyktige rentebetingelser kan dette være et perfekt kort for studenter.

Vær ditt ansvar bevisst

kredittkort kan føre til økonomiske problemer hvis man ikke bruker det ansvarlig. Det er viktig å ha en god forståelse for hvordan kredittkort fungerer, og hva som skjer hvis man ikke betaler regningene i tide.

Lag et realistisk budsjett og hold deg til det, slik at du unngår å overskride det du har råd til å betale tilbake. Det kan være lett å glemme at man faktisk må betale tilbake det man bruker på kredittkortet, og det er derfor viktig å være bevisst på dette.

Generelt sett kan det være lurt å starte med et kredittkort med lavere kredittgrense. Eksempelvis 365Direkte fra Danske Bank.

Bør jeg skaffe meg et kredittkort mens jeg studerer?

Det kan være fristende å bruke kredittkortet for å kjøpe varer eller tjenester man ikke har råd til som student, men dette kan føre til økonomiske problemer i fremtiden. Det er derfor anbefalt å skaffe seg et kredittkort kun for å utnytte fordelene, som billigere varer og gratis forsikringer.

Er målet med kredittkortet å leve bedre i hverdagen, bør du vurdere å holde deg til debetkortet ditt. Unngå å handle ting på kreditt uten å ha råd til det.