Gullkort

"Gullkort" kredittkort med gode fordeler i

Remember Gold Kredittkort
🔙 Cashback 🛍 Rabatter
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
23,32 %
Eff. rente 23,32 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 381 kr. Totalt 16 381kr.
TF Bank Mastercard
🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
150 000 kr
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.
Santander Gebyrfri Visa
🔙 Cashback 🛍 Rabatter ✈️ Reisekort
Maks kreditt
100 000 kr
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
50 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
20 år
Effektiv rente
23,40 %
Eff.rente 23,4 %,15 000 kr o/12 mnd.Kostnad 1.780 kr.Totalt 16.780 kr.
Gullkort
Bestill enkelt og raskt

Få et gullkort med gode fordeler

Begrepet gullkort brukes som regel om kredittkort som kommer med svært gode fordeler sammenlignet med vanlige kredittkort. Likevel markedsføres ikke gullkort slik som vanlige kredittkort, slik at du nødvendigvis ikke hører så mye om gullkort når du søker etter et kredittkort.

Når det gjelder kredittkort i gull, sier det seg nesten selv at dette kortet bør være noen nivå opp fra et standard kredittkort. Noe annet ville i så fall vært misledende.

Hva er et gullkort?

Det finnes ingen generell beskrivelse av begrepet gullkort, men man kan trekke frem enkelte trekk og kjennetegn om gullkort.

Et gullkort er langt oppe på rangstigen av kredittkort. Dette er et kredittkort du kan få inkludert i et ordinært kredittkort. Altså du kan få et gullkort, sølvkort eller Platinum-kort i tillegg til et helt vanlig kredittkort. Det kan imidlertid være noen finansinstitusjoner som bruker andre begreper som for eksempel «kredittkort premium».

Hvordan kan man skaffe seg et gullkort?

Her spiller bankens retningslinjer en stor rolle. Det er nemlig ganske vanlig at banken premierer sine kunder med et gullkort. Dette kan også være en del av et kundeprogram.

For eksempel er DNB gullkort bare forbeholdt premium kunder i bankens SAGA-program. Dette gjelder ikke for SAS sitt gullkort. Her må du tjene opp en viss mengde flypoeng fra et vanlig medlems-nivå eller sølv-nivå for å få gullkortet.

For å bli premium kunde i en bank stilles det gjerne krav om at du har ganske store summer på sparekonto, eller på en annen måte er godt investert gjennom banken.

Hos andre tilbydere av kredittkort kan det være åpent for alle å søke, men inngangskriteriene kan være noe høyere. Gullkort kommer i tillegg med en høy årsavgift.

Noen kjente gullkort har svært gode cashback og rabatt-bonuser, samt ingen årsgebyrer og uttaksgebyr. Noen av disse er:

Hvilke fordeler får jeg med et gullkort?

Siden navnet gullkort ikke er en vernet betegnelse, kan fordelene variere mye fra kredittkortselskap til kredittkortselskap. Dette fordrer med andre ord at du bør lese godt gjennom beskrivelsen.

Dersom et gullkort skal være et eksklusivt kort av et vanlig kredittkort, må det imidlertid komme med en del ekstra goder.

Ofte gjelder fordelene reising, enten det er opptjening av bonuspoeng eller spesielt gode reise- og avbestillingsforsikringer.

Selv om det kan være flylounge og andre VIP-fordeler med et gullkort, er slike fordeler ofte knyttet til ytterligere eksklusive kredittkort.

Dette er de beste gullkortene i dag

I denne oversikten kan du se noen av de beste kredittkortene som fyller de fleste funksjoner til et gullkort. Ikke alle av kortene betegnes som gull, men kommer likevel med litt ekstra.

Gebyrfri Visa:

Gebyrfri Visa kredittkort får du hos Santander Consumer Bank. Dette kredittkortet kommer med en nominell rente på 20,42%, og kredittrammen er opptil 100.000 kroner. Kortet kommer med fordelsprogrammet Kickback, noe som betyr at du får penger tilbake hver gang du handler på nett hos butikker som Zalando, Apple og over 200 andre nettbutikker.

TF Bank Mastercard:

TF Bank tilbyr bare ett kredittkort, og banken bruker ikke gull-betegnelsen om kortet. Her kan du imidlertid få opptil 150.000 kroner som øvre kredittramme, med en nominell rente på 19,60%.

Du får også reise- og avbestillingsforsikring og ID-tyveriforsikring med dette kredittkortet.

Circle K Mastercard:

Mastercardet fra Cirkle K er et kredittkort som hovedsakelig retter seg til bruk av diesel og bensin og ytterligere kundeforhold på alle Cirkle K bensinstasjoner. På dette kredittkortet kan du få en øvre kredittgrense på 50.000 kroner.

Noen av fordelene du får med kortet, er 1% bonus på alle Circle K bensinstasjoner over hele Norge, samt 0,5% på samtlige Mastercard-brukersteder over hele verden.

Med Cirkle K Mastercard får du også 75 øre drivstoffrabatt per liter den første måneden. Etter det vil du få en fast drivstoffrabatt på 40 øre på alle vanlige bensinstasjoner, og 20 øre på alle ubetjente bensinstasjoner.

DNB Saga Kredittkort:

Har du en høy inntekt eller formue, kan DNB Saga kredittkort være midt i blinken for deg. Kriteriene er slik at du må ha minimum 1 million kroner i årsinntekt, eller 2 millioner investert i eller via DNB. Bare slik kvalifiserer du deg til å få DNBs Saga kundeprogram.

Du kan få en kredittramme opptil 150.000 kroner og en nominell rente på 18,60%. Kortet kommer med flere fordeler og rabatter, og du får samtidig mulighet til å tjene opp eurobonuspoeng.

American Express Gold Card:

Hos American Express finner du svært mange eksklusive og luksuriøse kredittkort, alt fra Basic til elitekort.

Verdt å vite om disse kortene er at de kommer med en del høyere årsavgifter enn de andre kortene vi har vært innom. Dette skyldes at de må betales ned fullt ut hver måned.

American Express Gold Card koster penger å eie, og du må betale 2100 kroner i året for dette. I retur får du tilgang til flyplass-lounger uansett hvor i verden du befinner deg, en strålende reiseforsikring og du kan tjene opp poeng som kan brukes til flyreiser, hotellopphold og vanlige kjøp ellers.

Hvordan kan jeg sammenligne gullkort?

Med gullkort må du måle opp mot vanlige kredittkort. Her bør du undersøke fordelene før du bestemmer deg for at du ønsker å benytte deg av disse. Du kan for eksempel spare mye penger på drivstoff, men dette fordrer at du faktisk kjører mye bil.

Dersom du vet at du trenger tid til å betale ned utestående kreditt, bør du være opptatt av renten som tilbys. Husk at rentekostnader kan drukne fortjenester av rabatter dersom du alltid betaler på etterskudd.

Trenger du egentlig gullkort?

Gullkort kan naturligvis komme med en rekke fordeler og bonuser som passer deg godt. Du bør likevel tenke over om du faktisk trenger et slikt kort.

Er du usikker så bør du se over fordelene før du sammenligner det aktuelle kortet du har funnet, med andre lignende kort. Slik finner du selv ut hvilke kort du kan dra nytte av og hvilket gullkort som er beste kredittkort for deg og din økonomiske situasjon.

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.