Kredittkort med tilgang til lounge

Oversikt over kredittkort som gir deg lounge access og andre fordeler i 2024

Remember Black

Remember Black

150 000 kr i kreditt | 20% rabatt i 200 butikker
  • 🔙Cashback
  • 🛍Rabatter
  • ✈️Reisekort
Maks kreditt
150 000
Effektiv rente
29,89 %
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
18 år

Eff. rente 29,89 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 695 kr. Totalt 16 695kr.

TF Bank Mastercard

TF Bank Mastercard

100% gebyrfritt Reise -og Rabattkort
  • 🛍Rabatter
  • ✈️Reisekort
Maks kreditt
150 000
Effektiv rente
26,69 %
Krav til inntekt
150 000 kr
Rentefrie dager
43 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
18 år

Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Lendo Kredittkort

Lendo Kredittkort

1 Søknad - Tilbud på flere kort
  • 🔙Cashback
  • 🛍Rabatter
  • ✈️Reisekort
  • 💰Bonuspoeng
Maks kreditt
150 000
Effektiv rente
25,76 %
Krav til inntekt
120 000 kr
Rentefrie dager
45 dager
Årsgebyr
0 kr
Aldersgrense
20 år

Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 23,14 %, eff. rente 25,76%, kost. 3 243 totalt kr. 28 243.

Lounge

Bestill enkelt og raskt

Nyt fordelene med lounge access

I dag finnes det en rekke kredittkort som kan gi deg inngang til flyplass-lounger. I en lounge kan du spise, drikke og slappe av både før og mellom flyvningene dine, og slik får du en mer behagelig reise uten så mye støy og stress.

I denne artikkelen skal vi gi deg den informasjonen du trenger om kredittkort som gir loungetilgang, hva disse kortene innebærer for deg, og hvilke betingelser som kommer med kortene.

Hva er en flyplass-lounge?

Vi har alle erfart det, slitsomme flyreiser med mye venting og utmattelse. Dette er for mange et stort problem, spesielt hvis man ofte er ute og reiser, både gjennom jobb og på privaten.

Det starter allerede i avgangshallen, her er det gjerne fullstappet av folk, og gjerne stressede folk. Støynivået i avgangshallene er også til å ta og føle på. Da er det godt å ha en lounge å gå til.

I en lounge kan du faktisk hvile, arbeide, spise og drikke. Her får du en god wifi-dekning til arbeidet. Serveringen er selvbetjent, men som regel av en høy standard.

Så er det slik at dette ikke er gratis for hvermansen, et enkelt besøk i loungen har gjerne en kostnad, men dersom du har et kredittkort med tilgang til lounge så kan du enten få gratis inngang, eller inngang til en veldig redusert pris.

Du får også mulighet til å ha med deg opptil flere personer inn i loungen på ditt kredittkort.

Lounge Key og Priority Pass

I dag er det i all hovedsak bare to kjeder som kan tilby flyplass-lounge – Lounge Key og Priority Pass. Disse loungene finner du på mange hundre flyplasser verden over.

Dersom du skaffer deg et kredittkort med tilgang til lounge, får du sannsynligvis ett av disse kundeprogrammene.

Så fort du har sjekket inn og kommet deg gjennom sikkerhetskontrollen er det bare å orientere deg om hvor loungen er. Når du kommer dit viser du frem kredittkortet ditt, og eventuelt betaler en liten sum med dette kortet.

Det er i tillegg mulig å bruke app på mobiltelefonen din. I appen får du informasjon om alle lounger du har tilgang til og alle tilbudene og betingelsene som kommer med loungen. Du kan bruke appen kontaktløs dersom du har ny nok mobil til dette.

Lounge Key og Priority Pass: Hva er forskjellen?

Av disse to er det Priority Pass som er den største kjeden med 1300 lounger over 148 land. Lounge Key har litt over 1000 lounger over hele verden, de er også den eneste kjeden som har lounger i Norge.

Typiske trekk med kredittkort med loungetilgang

Kredittkort med loungetilgang er en av de beste godene, det betyr at du må ha en god inntekt og generelt en god økonomi. Det er heller ikke uvanlig at et slikt kredittkort kommer med en noe høy årsavgift eller månedsavgift.

Enkelte banker tilbyr slike kort til disposisjon for private banking eller til andre Premium-kunder.

Når får jeg behov for et kredittkort med loungetilgang?

Hvis du ønsker deg loungetilgang, bør du tenke over om du reiser ofte og om du føler behovet for en god del mer komfort. Reiser du sjeldent, kan det være et bedre alternativ å kjøpe et dagspass på loungen.

Det finnes imidlertid flere fordeler med kredittkort med loungetilgang. For eksempel kan du tjene opp bonuspoeng på flyreiser, få gode tilbud på hoteller og leiebiler, og få veldig gode reiseforsikringer.

Sist, men ikke minst, kan du få en svært høy kredittgrense slik at du kan bruke kredittkortet til å kjøpe både flyreiser og hotellopphold for hele familien.

Trenger du virkelig loungetilgang?

Dersom reiser ikke preger mye av ditt liv, så er det gjerne ikke like aktuelt med et slikt kredittkort. Vi har allerede nevnt at det kan forekomme høye avgifter med denne type kort, og det kan samtidig være at du finner andre kredittkort som passer bedre til dine behov til en billig penge.

Er du og familien din glad i å feriere på veien, vil det for eksempel være mer passende med et bensinkort hvor du får rabatt på drivstoff. I dag finner du en rekke kort som rettes mot dette behovet.

Det finnes også kredittkort med fordeler som rabatter og cashback på ulike varer og tjenester. Det beste du kan gjøre er å sammenligne så mange kort du klarer slik at du finner det programmet som passer best til ditt forbruk.

Det er samtidig smart å se på renten du blir tilbudt på de ulike kortene. De aller fleste kredittkort kommer uansett med en rentefri periode, men man vet aldri om det kommer måneder hvor man trenger litt lengre tid på å betale ned kortet hundre prosent. I slike tilfeller vil det være godt å ha en så lav rente som mulig.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort med loungetilgang

Får jeg gratis inngang hvis jeg har kredittkort med loungetilgang?

Både ja og nei. Husk at det er forskjell på kredittkortene. Noen kort gir deg gratis inngang, mens andre kort gir deg et godt avslag på den fulle prisen.

Hvilket kredittkort er det beste kredittkortet med loungetilgang?

På generelt grunnlag kan vi si at kredittkort fra American Express og SAS Eurobonus gir deg svært gode fordeler i tillegg til inngang til lounge. Disse kortene kommer imidlertid med høye årsavgifter.

Får jeg mulighet til å ta med en gjest inn til loungen?

Det kan du. Mange av kortene inkluderer at du får ta med deg en eller flere gjester, men det kan være at gjesten må betale en sum for inngangen.

Hva må jeg betale for et kredittkort med loungetilgang?

Du vil måtte betale en fast årsavgift eller månedsavgift for et kredittkort med loungetilgang. I Norge er det dyreste kortet American Express Platinum, her må du betale over 6000 kroner i årsavgift.

Kan jeg skaffe meg kredittkort med loungetilgang gratis?

Det er ikke mulig. Dette er et kostbart tilbud, derfor må man betale en eller annen avgift for kredittkort som har dette tilbudet.

Gå til om Morten Haugdahl Lie side

Denne siden er skrevet av

Morten Haugdahl Lie

Les biografien

Innholdet på denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.