Leverandør
Omtale
Anbefaling
56%
Anbefaler Resurs Bank
Fordeler
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kredittkort fra Remember

Resurs Bank Gold
⛽ Drivstoffavtale ✈️ Reisekort 💰 Bonuspoeng
Maks kreditt
150 000
 kr
Krav til inntekt
150 000
 kr
Rentefrie dager
60 dager
Årsgebyr
0
 kr
Aldersgrense
18 år
Effektiv rente
21,82 %
Eksempel: Eff. rente 21,82% 25.000,- o/12 mnd. Kost. 2 776, Totalt kr. 27 776,-

Finn det beste kredittkortet for dine behov

Skal du skaffe deg ditt første kredittkort? Eller kanskje du vil søke flere kredittkort?

Vi har testet de ulike kredittkortene slik at det skal bli enklere for deg å velge. I tabellen over har vi rangerte kredittkortene etter hva vi mener tilbyr den beste totalpakken om du kun skal ha ett kort.

Kredittkort krever disiplin

Det er viktig å tenke over de potensielt negative sidene ved å ta i bruk et kredittkort. Mange har aldri hatt muligheten til å kunne bruke mer penger de har hatt på kontoen, og for dem er det lett å bruke litt for mye når denne sperren ikke finnes lenger.

Det kan være vanskelig å holde oversikten over forbruket når du ikke ser pengene forsvinne ut av kontoen fortløpende. Det er lett å glemme hva du brukte penger på sist uke eller sist måned. Dette fører igjen til at regningen som kommer i slutten av perioden er mye større enn hva du hadde regnet med og at du ikke har penger til å betale den. Når renten begynner å løpe, vil regningen fort vokse seg veldig stor.

Kredittkort fordeler og ulemper

  • De fleste kredittkort har en rentefri periode på 30-60 dager.
  • Kredittkort har høy rente, så betal regningen før renten begynner å løpe.
  • Varekjøp i Norge og utlandet er som regel gebyrfritt, og du kan benytte rentefri periode.
  • Noen kort har et årlig gebyr.
  • Kontantuttak med kredittkort kan ofte bli dyrt, både i Norge og i utlandet.
  • I utlandet vil du som regel betale et valutapåslag, gjerne 1,75%
  • Mange kredittkort har forsikringer og bonuser.

Skal du skaffe deg et kredittkort er det viktig at du har oversikt over din personlige økonomi, og at du vet med deg selv at du har disiplin nok til å ikke bruke mer enn du har råd til. Det kan også være lurt å begrense kredittgrensen din. Velger du riktig kredittkort, og bruker det på riktig måte, kan det være helt gratis. Det finnes mange ulike kredittkort, og det er store forskjeller i hva som koster penger, og hva som er gebyrfri bruk.

Gebyrfrie kredittkort

De fleste av oss bruker kredittkort for å spare penger, ikke for å bruke mer penger. Når du velger kredittkort bør du derfor velge et kort som er gebyrfritt. Det betyr at du betaler 0kr i etableringsgebyr, 0kr i årsavgift og 0kr ved netthandel og kjøp av varer og tjenester. Så lenge du ikke bruker kortet til å betale regninger, overføre penger til bankkontoen din eller tar ut kontanter vil et godt kredittkort være helt gratis å eie.

Noen kredittkort har en årsavgift og denne kan variere fra 50kr til 5000kr. Kredittkortene med årsavgift har som regel ekstra fordeler for svært aktive brukere. Det kan være svært lave renter (ca 10%), tilgang til flyplasslounger og eksklusive restauranter, nattklubber, konserter og lignende. For de aller fleste er et gebyrfritt kredittkort det beste alternativet.